Spar opp 18 mill.

KrF-representant Lars Rise er ferdig på Stortinget og vil drive kristent spa-hotell. Han spar opp 18 millioner. Og har god tro på prosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAMBLE (Dagbladet): Det jordiske godset ligger i Langesund, ytterst i skjærgården i Telemark. Mange ville kjøpe eiendommen. Rise vant budkampen.

Ikke alkohol

-   Vi kommer ikke til å søke om alkoholservering i første omgang. Dette skal være et sted - ikke bare for kristne, men for alle. Kan vi komme tilbake til detaljene? spør Lars Rise.

Han slår fast følgende overfor Dagbladet:

-  Det er ikke tilfeldig. Jeg har mange følelser knyttet til Langesund Bad. Jeg er vokst opp her og har prøvd å kjøpe det siden 91. Dette stedet har ei framtid, sier Rise.

Gjennom selskapet OK Eiendom fikk han tilslaget onsdag kveld. Det var i konkurranse med andre budgivere.

For Rise ble det en gledens dag. Han har gode minner fra tida da hans pastorfar virket i Langesund.

Rise legger rikspolitikken bak seg og har startet sitt eget eiendomsfirma. Nå har han gjort sin største eiendomshandel, med Det norske Baptistsamfunn. Prakteiendommen i Langesund har i mange år vært brukt som et religiøst samlingssted og som enkelt hotell. Nå kreves det en skikkelig oppussing av bygningsmassen på over 2000 kvadratmeter.

 HERLIG:  Denne prakteiendommen i Bamble har stortingsrepresentant Lars Rise kjøpt. Han vil drive spa-hotell. Foto: Torbjørn Berg
HERLIG: Denne prakteiendommen i Bamble har stortingsrepresentant Lars Rise kjøpt. Han vil drive spa-hotell. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Tomta rundt bygningene er på 25 mål. I tillegg er det et areal på over 150 mål med strandlinje.

Langesund Bad, eller Badet som det ble kalt, var i sin tid et hotell for folk som trengte pleie på begynnelsen av 1900-tallet.

Bønnemøter

Rise er kjent som en politiker med sterk religiøs tro - og som en sentral aktør i «hemmelige» bønnemøter på kveldstid i Stortinget. I fjor avslørte Dagbladet Bondeviks nære forbindelser med en erkekonservativ gruppe i USA, The Fellowship Foundation.

Stiftelsens leder, Doug Coe, ga på 90-tallet Rise gode råd for å vinne valgkampen. Rise gikk ut og kontaktet folk, de fleste innvandrere, på østkanten i Oslo. Det ble en suksess. Siden har han i mange sammenhenger forsvart «det fargerike fellesskapet» i blant annet krangler med Carl I. Hagen.

Det er ingen utenlandske, kristne investorer med i oppkjøpet av Langesund Bad.

-  Det blir finansiert ved vanlige lån her i Norge, sier Rise til Dagbladet.

-  Satser du på at KrF legger landsmøtene til Langesund heretter?

-  Nei, stedet er nok for lite til det, humrer 50-åringen.

HAR TRO: KrFs Lars Rise.