Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår oppkjøpsbølge i 2015

BDO mener desperate banker vil sette fart på markedet for oppkjøp og fusjoner i 2015.

 Oppkjøp:  BDO mener desperate banker vil sette fart på markedet for oppkjøp og fusjoner i 2015. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Oppkjøp: BDO mener desperate banker vil sette fart på markedet for oppkjøp og fusjoner i 2015. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Markedet er preget av stor tilgang på likviditet, og bankene er blitt betydelig mer utlåns- og konkurransevillige enn på lang tid, sier Per Ove Giske, partner og leder for transaksjonsområdet i revisjons- og rådgivningsselskapet BDO, til Finansavisen.

Han og kollega Sigbjørn Selvik har vært i samtaler med flere banker den siste tiden, og inntrykket er at bankene er iferd med å skru opp lånekrana for bedriftsmarkedet.

- Bankene strekker seg mer. Det ser vi i transaksjonene vi jobber med, og det bekreftes også konkret fra de største bankene, sier Selvik til Finansavisen.

Marginene faller Siden finanskrisen har bankene vært mer restriktive med utlån til næringslivet.

Samtidig som bankene har hatt fullt arbeid med å styrke kapitaldekningen, har innlånskostnadene ligget på rekordnivåer. I toppåret 2012 lå rentemarginen på bankens funding 2 prosentpoeng over pengemarkedsrenten euribor.

I løpet av høsten har imidlertid de nordiske bankene kommet godt ut av stresstestingen fra Det europeiske banktilsynet, og rentemarginene på bankenes funding var ifølge Bloomberg nede i 0,5 prosentpoeng over pengemarkedsrenten i november.

- Vi har sett en økende oppkjøpsvilje i 2014. Etter lav aktivitet i flere år har det bygget seg opp et behov. Og med mer samarbeidsvillige banker tror vi det kan komme en oppkjøpsbølge i 2015, sier Selvik til Finansavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media