Spår overraskelser etter kaosnatt

Telefonen glødet på 110-sentralen da uværet skylte inn over Oslo. Nå spår stabssjef i Oslo brann- og redningsetat at flere vil få seg en overraskelse på morgenen.

SE TV: Uværet herjer i Oslo. Slik ser byen ut nå. Video: Hilde Marie Tvedten / Ola Magnussen Rydje / Emilie Rydning / Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag ble Oslo herjet av et kraftig uvær: Brannvesenet har hatt omkring 70 oppdrag knyttet til lynnedslag og oversvømmelser, Meteorologisk institutt sendte ut farevarsel for flytrafikken og populære steder ble rammet av det kraftige regnværet.

Vakthavende meteorolog Jan Erik Brandt opplyser overfor Dagbladet at uværet tok seg opp for alvor like etter midnatt, og at det har rammet en rekke steder i det sentrale østlandsområdet.

- Siden uværet kom har vi hatt veldig mye å gjøre. Jeg kan telle nærmere 70 oppdrag siden midnatt, som stort sett har vært knyttet til oversvømmelser og lynnedslag, sier stabssjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun, til Dagbladet.

Spår overraskelser

Hovtun spår at mange vil få seg en overraskelse når de våkner.

- Sannsynligvis er det mange som få seg en overraskelse når de våkner utover morgenen. Flere vil nok oppdage at de har tatt inn vann i kjelleren. Hovedsakelig tenker jeg at det sikkert er næringslokaler og kjellere med boder og liknende som har tatt inn vann, men som ikke er blitt oppdaget ennå.

- Vi får bare oppfordre folk til å ta en titt på morgenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer