Spar penger - sjekk skatten

- Vi vet at likningskontorene gjør feil. Men ansvaret for å oppdage feilene hviler på den enkelte skattebetaler. Tar du deg tid til å sjekke alle tallene, kan du spare betydelige beløp, fastslår direktør Erik Stenbeck i Skattebetalerforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tid til hver enkelt selvangivelse på likningskontorene. Likevel viste en undersøkelse i fjor at over en million nordmenn ikke sjekket tallene i skatteoppgjøret. De stolte rett og slett på likningskontoret.

- Det bør de ikke gjøre. Den eneste som kan kontrollere at oppgjøret blir riktig, er skatteyteren selv, sier Erik Stenbeck.

Nytt i år er at du også får en utskrift av likningen. Den ene kolonnen viser tallene fra selvangivelsen, mens den andre kolonnen er summene som likningskontoret har brukt.

- En slik utskrift har vi bedt om lenge. Der kan du se om tallene dine er godtatt eller endret. Men postene fra selvangivelsen er skrevet inn manuelt på likningskontoret. Du bør derfor også for sikkerhets skyld sjekke tallene mot summene i selvangivelsen, sier direktør Stenbeck.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer