Spår reality-krig på skjermen

Amerikanske tv-stasjoner skal feste små kameraer på soldatenes hjelmer i det de rykker inn i Irak. - Det mangler bare at seerne kan stemme ut Saddam, sier en reporter fra ABC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå har rundt 500 journalister fra internasjonale medier funnet seg til rette i Kuwait by. De er det amerikanske militæres utvalgte krigsreportere, og skal bo, spise, og sove sammen med troppene som skal være med i invasjonen av Irak. TV2 er eneste norske kanal som er akkreditert til den amerikanske leiren.

Mange mente at fjernsynsdekningen av Gulf-krigen i 1991 minnet mer om et videospill enn en reell konflikt. Bildene ble i stor grad skaffet til veie av det militære propaganda-apparatet, og det var bare de aller største kringkastingsselskapene som fikk slippe inn i krigsområdene med egne reportere.

Denne gangen blir det annerledes.

Overrasket veteran

En av ABC News mest rutinerte kameramenn er overrasket over hvor liberale de amerikanske militære er før denne krigen. Mens de under dekningen av Gulf-krigen hadde svært begrensede områder å jobbe på og få av bildene de fikk tak i var eksklusive, er tonen helt annerledes nå.

Kameramannen søkte Pentagon om å få lov til å ta med seg mikrokameraer til Kuwait. Det bød ikke på problemer.

- De sa at småkameraene ikke bare var tillatt, men oppfordret oss aktivt til å bruke dem, sier han til den britiske avisa The Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer