Det er ventet at Norwegian vil legge frem svakere kvartalstall enn ventet. Flyselskapet offentliggjør regnskapstallene for 2. kvartal torsdag 12. juli.
Det er ventet at Norwegian vil legge frem svakere kvartalstall enn ventet. Flyselskapet offentliggjør regnskapstallene for 2. kvartal torsdag 12. juli.Vis mer

Nær all-time high

Spår rekorderesultater på Oslo Børs, men ikke for alle

Flere av de mest kjente selskapene på Oslo Børs legger frem kvartalstall denne og neste uke. Equinor kan overraske positivt - Norwegian ventes å skuffe.

(Finansavisen): Resultatsesongen på Oslo Børs startet i dag med Sevan Marine.

Senere denne uken skal blant annet DNB, Aker BP, Orkla, Kværner, Norwegian, Orkla og Gjensidige Forsikring legge frem sine regnskapstall for 2. kvartal 2018.

I neste uke skal blant andre Schibsted, Telenor, Yara, Aker ASA, PGS, REC, Tomra og XXL i ilden.

Finansavisen skriver i dag at ekspertene spår et rekordkvartal. Men ikke for alle.

Aksjestrateg Bengt Jonassen i ABG Sundal Collier venter at Norwegian, Yara og Gjensidige vil legge frem svakere kvartalstall enn ventet.

All-time high

– Markedet forventer «all time high»-inntjening pr. aksje for de 70 selskapene som inngår i hovedindeksen i andre kvartal. Justert for engangseffekter forventer vi en inntjening pr. aksje på 12,8, mot 10,3 for samme periode i fjor. Dette representerer en inntjeningsvekst på 25 prosent, sier aksjestrateg Bengt Jonassen i ABG Sundal Collier til avisen.

Ifølge Jonassen drives veksten i all hovedsak av høyere oljepris. Men veksten er ikke høyere enn den bør være.

– På tross av «all time high»-inntjening er ikke inntjeningen høyere enn den bør være. Kvartalets inntjening pr. aksje representerer en annualisert egenkapitalavkastning på 10,8 prosent, noe som er under Oslo Børs’ historiske snitt på 11 prosent. Derfor betegnes kvartalet som normalt dersom forventningene innfris, sier han.

Engangseffekter

Storebrand-forvalter Hans Thrane Nielsen tror Equinor vil få en meget sterk fri kontantstrøm i andre kvartal, men er usikker på hva Hydro vil avsette i regnskapet etter trøbbel i Brasil.

Videre tror han at banksektoren vil bidra til et sterkt kvartal.

Både ABG-strategen og Storebrand-forvalteren er enige om at det er olje som er den store driveren på børsen.

I juni ble estimatene i Equinor, og tildels AkerBP, oppjustert på grunn av en høyere oljepris. Og oppturen i oljeprisen er en god nyhet for de oljerelaterte aksjene.

– Det som vil dra opp farten på Oslo Børs er offshore-sektoren. Seismikk kommer til å tjene litt penger og vil vise ytterligere oppgang de neste kvartalene. PGS vil muligens endelig levere et lite overskudd, sier Jonassen.

– Riggmarkedet er fortsatt tregt. Hvis vi får et signal om at oljeselskapene bruker mer penger enn vi har trodd, vil det være den største triggeren på Oslo Børs. I tillegg tror jeg at flyaksjene vil få et svakt kvartal på grunn av dollarstyrkelse og stigende drivstoffkostnader, sier Thrane Nielsen til Finansavisen.

Oslo Børs snuser på all-time high

Tirsdag ligger hovedindeksen på Oslo Børs bare 0,8 prosent under tidligere all-time high fra 16. juni på 899,91.

Så langt i år er oppgangen på 9,6 prosent og det siste året har Oslo Børs steget 28 prosent.

Oljeprisen er opp 1,4 prosent tirsdag, til 79,19 dollar fatet. Den nærmer seg med det også den høyeste oljeprisen så langt i år, på 80,47 dollar fra 17. mai. Og så høy har ikke oljeprisen vært siden november 2014.

Flere økonominyheter

- Det største krakket i vår livstid er på vei
Minirally på børsene i New York - Netflix i all-time high
Noen av dagens viktigste økonominyheter