Spår rekordsalg av båter

Rekordsommer i 2018 gir sterkt båtsalg for Nordkapp Boats.

STERKT SALG: Nordkapp selger mye båter om dagen
STERKT SALG: Nordkapp selger mye båter om dagenVis mer

Etter kontinuerlig sterk vekst fra 2012 til 2017, ble det nok et rekordår for Nordkapp Boats i fjor. Selskapet som er basert i Sarpsborg, men har produksjon i Polen, selger båter i størrelsen 5,5 til 8,1 meter i Norge og Sverige.

Omsetningen fra båtsalget endte i fjor på 123,3 millioner kroner, en oppgang på magre 0,7 prosent fra 122,4 millioner kroner i 2017.

Daglig leder Hans Petter Slang i Nordkapp Boats beskriver fjoråret som sterkt, men sier at vårsalget gikk tregt, og når sommeren slo inn for fullt, hadde forhandlerne problemer med å møte den sterke etterspørselen.

Til tross for at omsetningen var tilnærmet lik som i 2017 falt årsresultatet fra 13 til 6 millioner kroner. Slang begrunner fallet med en ufordelaktig valutasituasjon.

- Valutasituasjonen i 2018 var veldig krevende, sier han og legger til at det er svært vanskelig å hente dette inn i en prisøkning på båtene.

Spår rekordår

Selv om årets sommer så langt ikke har vært noe å skryte av, spår Slang rekordomsetning i år.

- Jeg kan tenke vi runder av dette året med en omsetning på cirka 130 millioner kroner, sier han til Hegnar.no.

Dette begrunner han med den rekordvarme sommeren i fjor. Han sier samtidig at det er dagens vær som i størst grad påvirker salget.

Han sier videre at fordelingen i båtsalget er litt annerledes nå enn for noen år siden. De litt større båtene drar lasset nå, mens salget av de minste modellene er tyngre.

Han tror snittprisen på båtene de selger er om lag en halv million kroner.

Blir overtatt av Frydenbø

I februar ble det klart at Frydenbø-gruppen i Bergen kjøper ­80 prosent av aksjene Nordkapp.

Kjøpet inkluderte fabrikken Mirage i Polen, hvor Nordkapp- og Sting-båtene produseres. Med sine 250 ansatte er fabrikken en av de ledende båtprodusentene i Polen.

I transaksjonen vil gründer Ronny Antonsen i Nordkapp selge seg ned fra 80 til 20 prosent og Hans Petter Slang selger de resterende aksjene.

Ambisjonen er blant annet å utvide salg og distribusjon av Nordkapps merkevarer og Evinrude utover Skandinavia gjennom eksisterende og nye sam­arbeidspartnere.

Andre økonominyheter:
-
Roger Berntsen: Selskapet kan bli kjøpt opp - spår solid kursoppgang
- Musk om hydrogen: - Kan aldri konkurrere med batteri