Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår rentenedgang

Finansminister Gudmund Restad vil holde budsjettet stramt for å sikre ytterligere rentenedgang. Selv tror han renta vil gå helt ned mot fire prosent i løpet av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utgiftene på statsbudsjettet øker med 5,5 milliarder kroner mer enn det budsjettet som ble vedtatt før jul. Regjeringen foreslår å dekke inn 2,5 milliarder ved kutt og inntektsøkninger, 1,7 milliarder tas fra Oljefondet og staten får i tillegg 1 milliard kroner i økte inntekter mer enn antatt. Det går fram av forslaget til revidert nasjonalbudsjett som ble lagt fram i dag.

Det er særlig utgiftene på grunn av Kosovo-krigen, overskridelsene på det nye Rikshospitalet og utgifter til norsk deltagelse i fredsbevarende operasjoner som står for utgiftsøkningen.

Krigsinnsatsen og hjelpen til flyktningene fra Kosovo på tilsammen 1,7 milliarder kroner, vil regjeringen dekke inn ved å redusere innskuddet i Oljefondet. Staten får også 1 millard mer i økte inntekter enn antatt.

Regjeringen foreslår i tillegg kutt på 2 milliarder kroner og 0,5 milliarder i økte inntekter. Regjeringen endrer ikke på den antatte oljeprisen i år. (NTB)

<B>HOLDER IGJEN: Restad vil holde budsjettet stramt for å sikre rentenedgang.