NHH-professor spår at Ryanairs krise vil gi folk flest dyrere flybilletter

Spår ringvirkninger av Ryanair-krisen: Dyrere flybilletter, høyere pilotlønner

- Vil Ryanairs «Pilot-gate» bety slutten på billige flybilletter?, spør britisk storavis.

FÅR FØLGER: Pilotmangelen som har rammet Ryanair kan få store følger for arbeidsvilkårene i luftfarten - og for billettprisene, tror eksperter. Her går et Ryanair-fly inn for landing i Dublin, Irland, den 21. september. Foto: NTB/Reuters/Clodagh Kilcoyne
FÅR FØLGER: Pilotmangelen som har rammet Ryanair kan få store følger for arbeidsvilkårene i luftfarten - og for billettprisene, tror eksperter. Her går et Ryanair-fly inn for landing i Dublin, Irland, den 21. september. Foto: NTB/Reuters/Clodagh Kilcoyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pilotmangel, rot og minst 20.000 kansellerte flygninger har gjort de siste to ukene til en gedigen nedtur for det irske flyselskapet Ryanair - kjent for sine billige billetter og tøffe vilkår for de ansatte.

Fredag toppet det seg, da Ryanair-sjefen Michael O'Leary måtte gi tapt for en illsint sjef for det britiske luftfartstilsynet Civil Aviation Authority (CAA).

- Har kapitulert

Dagen før hadde CAA-sjef Andrew Haines vært «rasende», ifølge BBC, over at Ryanair ikke hadde informert godt nok om hva passasjerer har krav på ved kanselleringer.

- Michael selv sa at han ikke kom til å betale for at passasjerer skal fly med andre flyselskaper. Det er i strid med loven, sa Haines da.

Fredag rykket Ryanair ut med en melding til kundene om at selskapet kommer til å gjøre akkurat det, når Ryanair ikke har egne fly tilgjengelig.

Blant selskapene Ryanair-passasjerer vil kunne fly med i slike tilfeller, er Norwegian.

Ryanair har «kapitulert», mente en selvsikker Haines.

Selskapet ba også om unnskyldning overfor passasjerene, og gjorde det klart at de har krav på å få dekket «fornuftige utlegg» som skyldes kanselleringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer