Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår ti prosent boligprisvekst i Oslo

Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann tror boligprisene i Oslo øker med ti prosent i år.

Oslo: Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann forventer markert oppgang i boligprisene i 2016.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Oslo: Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann forventer markert oppgang i boligprisene i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - På Finn ligger det 1.000 boliger i bruktmarkedet i Oslo og like mange nye. Det er langt fra der tilbudet møter etterspørselen. Utbudet måtte vært doblet for å møte etterspørselen og dempe dagens prisvekst, sier adm. direktør Baard Schumann i den børsnoterte boligbyggeren Selvaag Bolig til Finansavisen.

Solid vekst Schumann ser for seg kraftig boligprisvekst også i år.

- Jeg ser ikke bort fra at man i Oslo får en prisøkning på ti prosent i år, sier Schumann til Finansavisen.

- Dere klager på politikerne, mens politikerne klager på at dere ikke bygger på ferdigregulerte områder?

- Vi setter i gang det vi kan, men vi trenger flere tomter. For eksempel ønsket Obos å bygge 2.500 boliger på én tomt, mens kommunen sa at 2.000 er nok - da blir det ikke bygget så mye som det kunne ha blitt, forteller Schumann.

Bra i Trondheim og Bergen - Hvordan ser markedet ut utenfor Oslo-området?

- Det funker greit i Trondheim og Bergen. Trondheim har klart å regulere nok tomter til å møte etterspørselen. I Bergen er det mer å gå på. I Stavanger er det slik det er, det vil være stille til godt ut i 2017, avslutter Schumann.

4. februar la Eiendom Norge frem statistikk som viser at boligprisene i Norge steg 3,1 prosent i januar. Tradisjonelt er januar en sterk måned i boligmarkedet, men også justert for sesongvariasjoner var prisene opp 0,7 prosent.

Flere nyheter Soros: - Europa står på kanten til kollaps
Dette må til for å stabilisere Kina-kaoset