Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spar tusener - kjøp sykkel nå!

Det er nå det lønner seg å kjøpe ny sykkel. Sportsforretningene tømmer lagrene, og du kan spare flere tusenlapper på å kjøpe din nye sykkel nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høsten nærmer seg, og sportsbutikkene skal snart skifte ut sykler med ski. Annonsene roper ut : «Høstsalg!! Byens største sykkelsalg! Århundrets sykkelsalg!» Men hvor mye er det å tjene på å kjøpe sykkel nå?

Dagbladet har undersøkt tilbudene fra noen av de største forhandlerne. Resultatet er entydig: Det er nå du gjør årets beste sykkelkjøp.

- Hos oss kan du få opp til 40 prosent avslag på våre førpriser. Da snakker vi om mountainbikes i prisklassen 4000-8000 kroner, sier markedsansvarlig i Sportshuset, Dag Johansen.

Intersportkjeden skal tømme lageret for 2000-3000 sykler før den første snøen faller:

- Den billigste sykkelen vår får du nå for under tusen kroner. Den kostet før 2750,-. Men vi har også avslag på dyrere modeller. Noen sykler er satt ned fra 7000 kroner til bare 4000 kroner, forteller produktsjef Tore Pedersen i Intersport.

Butikkene avgjør

G-sportkjeden omfatter 236 butikker over hele landet.

- Vi satser på to modeller til skolestart. Den ene har 21 gir og koster 2000 kroner, den andre med 18 gir koster 1800 kroner. Men ellers er det den enkelte butikk som avgjør hvor store rabatter du kan få, sier produktsjef Bjarne Lyset hos Gresvig.

I G-sportbutikken i Storgata i Oslo bekrefter Erling Jensen i sykkelavdelingen at det er mulig å gjøre et kjempekjøp akkurat nå:

- Vi har satt ned en mountainbike med topp utstyr fra 9999 til bare 3999. En annen modell har vi satt ned fra 5999 til 2999.

- Men vi har også rimeligere sykler. Vi har satt ned en sykkel til bybruk fra 2498 til under tusenlappen, sier Jensen.

Skolestart

DBS er Norges mest kjente sykkelmerke. Øglænd-fabrikken sender ut ca 100 000 sykler i året. Fabrikkens skolestart-tilbud er en 21-girs sykkel. Med alt nødvendig utstyr bør den koste 2995 kroner i butikkene. Det er 1000 kroner mindre enn før, forteller salgsdisponent Viggo Gilje hos Øglænd.

Vente til våren?

- Sykler er alltid dyrest om våren, sier Roger Blegen i Sætrang Sport i Oslo.

- Utover sommeren blir syklene billigere. Best pris vil du få i tilbudsmånedene august og september. Men vent ikke for lenge. Mot slutten av salget vil en del rammestørrelser og modeller være utsolgt, sier han.

Enkelte sykler kan likevel få samme prislapp neste vår som under høstsalget i år:

- I prisklassen rundt 4000 kroner er det veldig sterk konkurranse. Det kan derfor tenkes at noen presser prisen ned allerede i sesongstarten neste år, sier Roger Blegen.