Spare-Bøhler ringer for 51 860 kroner mindre enn Stortingets mobilkonge

Og dette partiet bruker klart mest. Sjekk din stortingspolitiker her.

GJØR JOBBEN BILLIG: Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet forsøker å bruke mobilen lite, for å spare skattebetalerne for penger. Her diskuterer han med Carl I. Hagen på Dagbladets valgbod. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GJØR JOBBEN BILLIG: Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet forsøker å bruke mobilen lite, for å spare skattebetalerne for penger. Her diskuterer han med Carl I. Hagen på Dagbladets valgbod. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev i forrige uke om Stortingets mobilkonger og -dronninger, som leverer regninger på mellom 30 og 54 900 kroner. Årsaken er i hovedsak mye surfing med mobilen i utlandet.

I andre ende av skalaen er en Stortingets mest profilerte politikere: Arbeiderpartiets Oslo-representant Jan Bøhler brukte mobilen for skarve 3077 kroner i fra oktober 2013 til oktober i år.

Stortingspolitikerne brukte i snitt 12 969 på mobilsamtaler og surfing fra mobilen fra oktober 2013 til oktober i år.

Bøhler må riktignok se seg slått av SVs Kirsti Bergstø, men Bergstø har vært ute i permisjon store deler av det siste året.

- Nøktern Bøhler deler gjerne sparetipsene sine med kolleger og leserne.

- Jeg prøver å tenke på det som om det var min private regning. Jeg bruker fasttelefon og gjør mye avtaler gjennom e-post og Facebook, sier Bøhler.Han vil likevel ikke rette noen pekefinger mot kolleger som ringer og mobilsurfer på nettet for over det tidobbelte av ham selv.

- Stortingspolitikere bør kanskje prioritere andre ting enn å holde telefonregningene lave, men jeg prøver å være nøktern, sier Bøhler til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer