Spare-Bøhler ringer for 51 860 kroner mindre enn Stortingets mobilkonge

Og dette partiet bruker klart mest. Sjekk din stortingspolitiker her.

GJØR JOBBEN BILLIG: Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet forsøker å bruke mobilen lite, for å spare skattebetalerne for penger. Her diskuterer han med Carl I. Hagen på Dagbladets valgbod. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GJØR JOBBEN BILLIG: Jan Bøhler fra Arbeiderpartiet forsøker å bruke mobilen lite, for å spare skattebetalerne for penger. Her diskuterer han med Carl I. Hagen på Dagbladets valgbod. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev i forrige uke om Stortingets mobilkonger og -dronninger, som leverer regninger på mellom 30 og 54 900 kroner. Årsaken er i hovedsak mye surfing med mobilen i utlandet.

I andre ende av skalaen er en Stortingets mest profilerte politikere: Arbeiderpartiets Oslo-representant Jan Bøhler brukte mobilen for skarve 3077 kroner i fra oktober 2013 til oktober i år.

Stortingspolitikerne brukte i snitt 12 969 på mobilsamtaler og surfing fra mobilen fra oktober 2013 til oktober i år.

Bøhler må riktignok se seg slått av SVs Kirsti Bergstø, men Bergstø har vært ute i permisjon store deler av det siste året.

- Nøktern Bøhler deler gjerne sparetipsene sine med kolleger og leserne.

- Jeg prøver å tenke på det som om det var min private regning. Jeg bruker fasttelefon og gjør mye avtaler gjennom e-post og Facebook, sier Bøhler.

Han vil likevel ikke rette noen pekefinger mot kolleger som ringer og mobilsurfer på nettet for over det tidobbelte av ham selv.

- Stortingspolitikere bør kanskje prioritere andre ting enn å holde telefonregningene lave, men jeg prøver å være nøktern, sier Bøhler til Dagbladet.

Senterpartiet på topp Partiene på Stortinget kommer ulikt ut når man sammenlikner bruk av mobiltelefon. Mens meningsmålingene flater ut, peker mobilutgiftene rett opp for Senterpartiet. Gruppas medlemmer på Stortinget har brukt 17700 kroner i snitt på samtaler, meldinger og surfing med mobilen siste året.

På bunn ligger Venstre. Representantene bruker bare 11 000 kroner i året i snitt. I skarp kontrast til partileder Trine Skei Grandes rekordregning på 84 000 kroner i 2012.

Trygve Slagvold Vedum er selv inne på topp fem-lista over mobilregninger blant stortingsrepresentanter, med 37 304 kroner.

- Mobiltelefon er mitt viktigste arbeidsverktøy. Det er derfor regningen er så stor. Det er mange folk som vil ha kontakt og jeg er nødt til å ringe opp flere av dem, sier Vedum til Dagbladet.

- Veldig sosiale I likhet med andre representanter er det utenlandsturene som bidrar mye til regninga.

- Hvorfor tror du Senterpartiets stortingsgruppe bruker mest av partiene?

- Vi reiser jo mye rundt i landet.

- Dere er fire tusen i snitt foran neste parti og sju tusen til det laveste?

DYREST GRUPPE: Senterpartiets representanter på Stortinget bruker i snitt aller mest på mobil og surfing. Avstanden til neste parti på lista er fire tusen kroner på representant fra oktober 2013 til oktober 2014.
Her er partileder Trygve Slagsvold Vedum og tidligere leder Liv Signe Navarsete. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DYREST GRUPPE: Senterpartiets representanter på Stortinget bruker i snitt aller mest på mobil og surfing. Avstanden til neste parti på lista er fire tusen kroner på representant fra oktober 2013 til oktober 2014. Her er partileder Trygve Slagsvold Vedum og tidligere leder Liv Signe Navarsete. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Oi, er det det? Vi er jo veldig sosiale, da, hehe, sier Vedum.

MOBILKONGEN PÅ TINGET:Høyre-representant Erik Skutles surfing på Balkan i ferien kostet skattebetalerne 42 000 kroner. Skutle sier han måtte holde seg oppdatert da terrortrusselnivået i Norge var hevet, men ikke visste hvor mye han surfet for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MOBILKONGEN PÅ TINGET:Høyre-representant Erik Skutles surfing på Balkan i ferien kostet skattebetalerne 42 000 kroner. Skutle sier han måtte holde seg oppdatert da terrortrusselnivået i Norge var hevet, men ikke visste hvor mye han surfet for. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer