Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparebanken NOR sier nei

Sparebanken NOR sier ikke uten videre ja til nye kunder fra næringslivet. I siste utgave av konsernavisen «Panorama» opplyser konserndirektør Øyvind Birkeland at veksttakten i 1998-budsjettet er betydelig dempet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi går fra en situasjon med sterk utlånsvekst gjennom flere år til en fase der vi skal konsolidere. Den sterke utlånsveksten har hatt en negativ virkning både på bankens likviditet og soliditet. Det er noe av bakgrunnen for at det nå er ønskelig å konsolidere, sier Birkeland.

Sparebanken NOR hadde i fjor en utlånsvekst på 17 prosent. For lån til næringslivet var veksten på 19 prosent. Denne type lån utgjør 52 prosent av bankens portefølje. Birkeland, som er ansvarlig for utlånene til konsernkunder, opplyser at det innenfor hans sektor var en vekst på hele 30 prosent. De totale utlånene kom dermed opp i 16 milliarder kroner til denne kundegruppen.

- I en situasjon hvor vi må prioritere, skal vi først og fremst ta vare på gode kunder og deres vekstbehov. Vi sier derfor nei til mange nye kunder og nye prosjekter i dag, sier Birkeland.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!