JUSTERINGER: Selv om flere sparebanker kan benytte seg av regjeringens krisepakke for bankene, er det fortsatt behov for nye justeringer av regelverket, mener Sparebankforeningen. - De endringene som er foreslått, bør medføre at vesentlig flere av sparebankene kan gjøre bruk av ordningen, sier administrerende direktør Arne Hyttnes (bildet) i Sparebankforeningen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
JUSTERINGER: Selv om flere sparebanker kan benytte seg av regjeringens krisepakke for bankene, er det fortsatt behov for nye justeringer av regelverket, mener Sparebankforeningen. - De endringene som er foreslått, bør medføre at vesentlig flere av sparebankene kan gjøre bruk av ordningen, sier administrerende direktør Arne Hyttnes (bildet) i Sparebankforeningen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Sparebankene vil ha flere tilpasninger av krisepakka

- Fortsatt behov for nye justeringer av regelverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om flere sparebanker kan benytte seg av regjeringens krisepakke for bankene, er det fortsatt behov for nye justeringer av regelverket, mener Sparebankforeningen.

Mandag sikret DnB NOR seg potten på 10 milliarder kroner som eneste budgiver i den første av fire auksjoner der bankene kan bytte boliglånsobligasjoner mot sikre statspapirer. Fredag endret Finansdepartementet reglene, slik at flere banker kan delta i auksjonene gjennom sine kredittforetak.

- De endringene som er foreslått, bør medføre at vesentlig flere av sparebankene kan gjøre bruk av ordningen, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

Han har forståelse for at reglene må bli til underveis, men påpeker at det fortsatt vil kunne være behov for ytterligere justeringer av regelverket.

SR-bank vurderer

SpareBank 1 SR-Bank er av dem som etter regelendringene kan benytte seg av krisepakken gjennom kredittforetaket SpareBank 1 Boligkreditt.

- SR-Bank har en tilfredsstillende likviditet, men vil løpende vurdere behovet for å nyttiggjøre seg ordningen, skriver banken i en pressemelding.

SR-Bank har sammen med andre banker i Sparebank 1-alliansen etablert kredittforetaket SpareBank 1 Boligkreditt. Etter regelendringen får bankeide kredittforetak tillatelse til å bytte obligasjoner med fortrinnsrett mot statspapirer.

Ny runde mandag

Regelendringene vil være gjeldende fra og med auksjoner som gjennomføres etter 7. desember. Allerede mandag 1. desember avholder Norges Bank en ny auksjon, der potten er på 15 milliarder kroner. I og med at de nye reglene ikke gjelder, ligger alt til rette for at DnB NOR vil kunne vinne anbudet i den runden også, hvis de legger inn bud.

NTB