Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparebankgruppen ønsker mer tid

Sparebankgruppen har ikke sagt blankt nei til fusjonsplanene mellom Fokus Bank og Sparebanken Nor, men ville ha mer tid. Men de visste utmerket godt om konsekvensene ved ikke å svare ja, mener informasjonsdirektør Frode Helgerud i Sparebanken Nor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag kom nyheten om at fusjonsplanene mellom Fokus Bank og Sparebanken Nor var skrinlagt. Ifølge konsernsjef Kjell O. Kran i sparebanken Nor var ikke pristilbudet godt nok for Sparebankgruppen AS som er storaksjonær i Fokus.

Verken ja eller nei

Men Sparebankgruppen har sagt verken ja eller nei til fusjonsplanene mellom Fokus og Sparebanken Nor, hevder Lars Otto Wollum (49), talsmann for konsernet:

 - De har bedt oss om å forhåndsgodkjenne et salg - eller bedt oss om å selge før vi visste prisen. Frekkhetens nådegave kan jo være grei å ha den, men så dumme er vi ikke. Det er vanlig at et bud har en akseptfrist, sier Wollum til Dagbladet: på nettet i formiddag.

 - Vi har ikke sagt nei eller ja, men bedt om bedre tid og bedre vurderingsgrunnlag, sier han.

 Wollum hevder at Sparebankgruppen først fikk vite prisen på 77 kroner i går kveld og mangler fremdeles de strategiske og industrielle grunnene bak fusjonsplanene.

 Gruppen ble tidligere tilbudt mer informasjon, men dette anså konsernet som inside-informasjon siden resten av markedet ikke fikk samme tilbudet - og avslo, forteller Wollum.

Stort tempo

Informasjonsdirektør Frode Helgerud ( 47) i Sparebanken NOR er ikke enig i at Sparebankgruppen manglet et beslutningsgrunnlag.

 - Jeg vet ikke hvilke beslutningprosesser de har, men vi gikk ut med en melding torsdag i forrige uke om at vi arbeidet med å få til en sammenslutning av Fokus og NOR, sier Helgerud.

 - I forkant av dette har det gått et halvt år hvor Sparebankgruppen visste vi arbeidet med en samarbeidsavtale. Dette dreier seg om mange mennesker og store beløp. Det sier seg selv at beslutninger må bli tatt i stort tempo i slike situasjoner, sier Helgerud.

- Visste konsekvensene

- De visste godt i går kveld at konsekvensene ved ikke å svare ja var at tilbudet ble trukket, sier han.

 Helgerud avviser at det i nærmeste fremtid vil komme opp alternative løsninger som vil bli anbefalt av Fokus bank.

 Konsernsjef Kjell O. Kran i Sparebanken NOR sier til NTB at alt snakk om fusjon nå ligger bak ham, og at arbeidet videre dreier seg om en samarbeidsavtale med Fokus Bank.

(NTB)

Hele Norges coronakart