Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparer på maten til eldre

Drammen kommune er ikke fornøyd med hvor mye de eldre spiser for på sykehjemmene. De vil kutte slik at de kommer ned i 80 kroner dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen kommune vil spare 2,5 millioner kroner på maten til beboerne på kommunens sykehjem. Noen av de eldre spiser for 113 kroner dagen, det er for mye, skriver Drammens Tidende. Kommunen vil kutte i mattilbudet på aldersinstitusjonene slik at de kommer ned i 80 kroner per dag.

Lapp på kjøleskapet

De pårørende til beboerne på Konnerud bo-og servicesenter fant et oppslag på kjøleskapsdøra lite matnyttig. Der blir de påmint at det er budsjettert 80 kroner per dag per bruker, mens forbruket på en av avdelingene altså er hele 113 kroner.

«Kostprisen varierer sterkt fra avdeling til avdeling, og det er ikke et spesielt godt tegn», heter det i dette rundskrivet som også fastslår at man skal «drøfte behovet for å iverksette ytterligere tiltak».

- Det er smått med roastbiff og reker på hverdager, sier virksomhetsleder Knut Espenakk til DT, som likevel mener at maten er meget bra.

Han mener det fortsatt er rom for litt ekstraservice i helger og høytider, det er hverdagsmaten det må strammes inn på.

Men beboerne er fornøyde med maten de får konstaterer avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media