ETT YRKE - TO VERDENER:  Politidirektør Ingelinn Killengreen og justisminister Knut Storberget sammen med politifolk på jobb. Nå er politidirektøren og politimestrene på kollisjonskurs igjen om prosentregning. Politidirektøren skjønner ikke politimestrenes sparetruselr så lenge de har fått 9 prosent me å rutte på - selv om noe skal gå til nytt IOKT-anlegg. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL.
ETT YRKE - TO VERDENER: Politidirektør Ingelinn Killengreen og justisminister Knut Storberget sammen med politifolk på jobb. Nå er politidirektøren og politimestrene på kollisjonskurs igjen om prosentregning. Politidirektøren skjønner ikke politimestrenes sparetruselr så lenge de har fått 9 prosent me å rutte på - selv om noe skal gå til nytt IOKT-anlegg. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL.Vis mer

Sparer til dataanlegg og kutter service

Politimestre og politidirektøren krangler om penger igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politimestre i flere av de store politidistriktene varsler store sparetiltak som vil gi redusert tjeneste til publikum i 2010.

Varslene står i krass kontrast til politidirektør Ingelin Killengreen budskap mot slutten av 2009, da hun varslet at all bekjempelse av kriminalitet som hadde lidd under politikonflikten, nå ville få bedre resultater.

Men signalene fra politimestrene som Aftenposten har snakket med, peker i stikk motsatt retning.

Konsekvensene av millionkuttene vil bli lengre tid til å etterforske vinningssaker, mindre bruk av overtid, flere henleggelser innen økonomisk kriminalitet, vikariater som ikke blir forlenget og ledige stillinger som ikke blir besatt.

Videre blir investeringer utsatt og vedlikehold av biler droppet.


Nytt datasystemAftenposten har snakket med polititoppene i Oslo, Follo, Romerike og Sør-Trøndelag - som alle forteller om sparetiltak.

Størst er kuttene i Oslo, som skal spare 60-65 millioner kroner som en følge av økte lønnsutgifter, 30 millioner kroner til politihelikopteret og 30-35 millioner kroner til nye IKT-systemer, ifølge politimester Anstein Gjengedal.

Politidirektør Ingelin Killengreen, understreker på sin side at politimestrene har hatt en økning i budsjettene sine på 9 prosent det siste året.

- Selv om vi har sagt at noe skal gå til nytt IKT-system, er det fortsatt 9 prosents økning, sier hun.

(NTB).