Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparereform

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetene har beregnet at de mangler 360 millioner kroner for å få den såkalte kvalitetsreformen på skinner fra høsten av. Denne reformen skulle som kjent heve norsk akademisk liv til de store høyder gjennom den tryllekunst at antallet studieår skulle reduseres. Alle som kunne se, skjønte at det krevde intens oppfølging av studentenes arbeid, hyppig innlevering av skriftlige arbeider, flere ansatte og veltilpassede lokaler.

Nå viser det seg at regjeringen selvsagt ikke har tenkt å gjøre dette til noen kvalitetsreform, men tvert imot til en sparereform. Det er jo det som er vitsen med de fleste reformer for tida, da også akademiske verdier skal veies og måles og omsettes i kroner. Dermed forsvinner også innholdet i reformen. Det blir en iverksettelse av reformen under maksimal usikkerhet. «Kvalitetsreformen» blir ny struktur uten det innholdet som var lovet - gammel vin på nye flasker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media