Sparetips i vinterkulda

Vinterkulda fortsetter, og da kan det være godt å ta med seg noen tips som gir deg mer varme for pengene. Du kan spare inn tusenlapper på strømbudsjettet ved ganske enkle og rimelige grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EIRIK LINDAHL

Styr innetemperaturen, slokk lyset, lukk dører og ta på deg lusekofta. Dette er noen av rådene energirådgiver Frits Wahlstrøm gir Dagbladets lesere.

Enkelt og billig

- Du kan klare å spare mest på å være bevisst oppvarmingen i hjemmet. I mange hjem er det en del utettheter som tar varme fra huset. Disse utilsiktede lekkasjene stjeler mye energi, og jo kaldere det er, jo verre er det, forteller Frits Wahlstrøm i Akershus Energi.

Når kulda setter inn for fullt - slik som nå - kan det være god butikk å ta sjekklista og gå gjennom hjemmet fra kjeller til loft.

- Ta håndbaken bort til vinduskarmen og dørkarmen, kjenn om det trekker. Det gjør det svært ofte, ikke bare fra gamle hus men også fra nye. Da kan det være mye varme å spare ved å isolere bedre bak vindus- og dørkarmer med steinull eller glassvatt, råder Wahlstrøm.

Se opp

I mange hus er loftsluka en skikkelig energisuger. Det er opp under taket det er mest varme i rommet, og her kan det være mye å spare hvis man tar en sjekk og tetter luka skikkelig. Det er ingen grunn til å slippe inn kulda fra loftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer