- Spark dørvakter med mørk hudfarge

- Stedet ser ut som et asylmottak, sa Olav Thon-sjef til vaktselskapet ved utestedet Scotsman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et av selskapene til Olav Thon vil gi dørvaktene på utestedet Scotsman i Karl Johans gate sparken fordi de er mørkhudede. Dette kommer fram i et lydopptak som NRK har fått tak i.

I samtale med daglig leder av vaktselskapet SSG, Jalal Yousef, begrunner bestyrer Jan Erik Schultz i Thon-selskapet Resthon AS oppsigelsen av kontrakten med at døra ser ut som et asylmottak, og at det ser ut som om det er Ali Baba som driver stedet.

- For lite nordmenn.

På lydopptaket blir blant annet følgende sagt av Jan Erik Schultz:

- Dette er Scotsman, og vi kan ikke se ut som et asylmottak. (...) Det kan se ut som om det er Ali Baba som eier stedet, i hvert fall en helt annen mann enn Olav Thon.

Schultz forklarer at  beslutningen kommer fra høyere hold. 

Jalal Yousef i vaktselskapet reagerer sterkt på utsagnene som han oppfatter som rasisme.

Han får støtte fra  Elisabeth Haugseth i Senter mot etnisk diskriminering. Hun legger til at de har fått henvendelser fra folk som føler set utsatt for rasisme ved Thons utesteder.

THON-UTESTED:  Utestedet The Scotsman og Broadway i etasjen over ligger midt i Karl Johans gate i Oslo sentrum. Foto: Hans A Vedlog
THON-UTESTED: Utestedet The Scotsman og Broadway i etasjen over ligger midt i Karl Johans gate i Oslo sentrum. Foto: Hans A Vedlog Vis mer

Selv avviser Thon-gruppen at de har en rasisitisk holdning, og  viser til at det er rene driftsmessige forhold som er årsaken til at de har sagt opp kontrakten.

Hør lydopptakene hos NRK.no.