Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Spark dørvakter med mørk hudfarge

- Stedet ser ut som et asylmottak, sa Olav Thon-sjef til vaktselskapet ved utestedet Scotsman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et av selskapene til Olav Thon vil gi dørvaktene på utestedet Scotsman i Karl Johans gate sparken fordi de er mørkhudede. Dette kommer fram i et lydopptak som NRK har fått tak i.

I samtale med daglig leder av vaktselskapet SSG, Jalal Yousef, begrunner bestyrer Jan Erik Schultz i Thon-selskapet Resthon AS oppsigelsen av kontrakten med at døra ser ut som et asylmottak, og at det ser ut som om det er Ali Baba som driver stedet.

- For lite nordmenn.

På lydopptaket blir blant annet følgende sagt av Jan Erik Schultz:

- Dette er Scotsman, og vi kan ikke se ut som et asylmottak. (...) Det kan se ut som om det er Ali Baba som eier stedet, i hvert fall en helt annen mann enn Olav Thon.

Schultz forklarer at  beslutningen kommer fra høyere hold. 

Jalal Yousef i vaktselskapet reagerer sterkt på utsagnene som han oppfatter som rasisme.

Han får støtte fra  Elisabeth Haugseth i Senter mot etnisk diskriminering. Hun legger til at de har fått henvendelser fra folk som føler set utsatt for rasisme ved Thons utesteder.

THON-UTESTED:  Utestedet The Scotsman og Broadway i etasjen over ligger midt i Karl Johans gate i Oslo sentrum. Foto: Hans A Vedlog
THON-UTESTED: Utestedet The Scotsman og Broadway i etasjen over ligger midt i Karl Johans gate i Oslo sentrum. Foto: Hans A Vedlog Vis mer

Selv avviser Thon-gruppen at de har en rasisitisk holdning, og  viser til at det er rene driftsmessige forhold som er årsaken til at de har sagt opp kontrakten.

Hør lydopptakene hos NRK.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!