Kommuneleger ut mot regjeringen

- Spark mot kommunene

Et stort antall kommuneleger er kritiske til regjeringens nye pålegg til kommunene. - En klargjøring mange har etterlyst, svarer helse- og omsorgsministeren.

KRITISERES: En rekke kommuneleger er kritiske til regjeringens pålegg til kommunene i hvordan booster-vaksineringen skal gjennomføres. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISERES: En rekke kommuneleger er kritiske til regjeringens pålegg til kommunene i hvordan booster-vaksineringen skal gjennomføres. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi opplever et skifte i ordlyden med den nye regjeringen, der vi hører at kommuner skal ditt og datt. Det oppleves som at de har lavere tillit enn den forrige regjeringen til at vi kan løse våre oppdrag på en god måte.

Det sier kommuneoverlege i Hjelmeland, Bjarte Sørensen, til Dagbladet.

I en kronikk publisert hos NRK går han, sammen med kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde, hardt ut mot regjeringens vaksinekrav til kommunene.

I kronikken, som tilsluttes av ytterligere 70 kommuneleger, skriver de om det de opplever som «dårlig skjulte spark mot kommunene».

Må avbestille vaksinedoser

Blant tiltakene de reagerer på, er beslutningen om å doble vaksineringstakten, og de tilhørende kravene til hvordan det skal gjennomføres.

Fordi vaksineringen «ikke har gått fort nok», sender Folkehelseinstituttet nå ut oppfriskningsdoser til kommunene, framfor å vente på deres bestillinger.

Målet er å vaksinere alle over 65 år før jul, og alle over 45 år til påske.

Instituttets «tvangssending» av vaksinedoser har i hovedsak resultert i merarbeid, forteller kommunelegene, som nå ukentlig må avbestille vaksinedoser, fordi de ikke har nok godkjente armer å sette dem i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer