- Spark prestene

TROMSØ (Dagbladet): Jon Lilletun vegrer seg for å avskjedige opprørsprestene i nord. - Statsråden må følge fornuften, ikke hjertet. Derfor må han gi bråkmakerne sparken, mener teologiprofessor Jacob Jervell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Dommedag» er nær for Arne Thorsen og Olav Berg Lyngmo. I løpet av de nærmeste dagene blir prestenes skjebne beseglet av kirkeminister Jon Lilletun. I praksis foreligger to muligheter:

Lilletun kan kan reise avskjedssak mot de to, eller han kan tilby dem såkalt «alternativt tilsyn».

Overgrep mot samene

Statsråden har lovet en avgjørelse før 4. juli, og et eventuelt avskjedsvedtak må treffes i statsråd. I går var det statsråd - uten den ømfintlige kirkestriden på sakskartet. Neste statsråd finner ikke sted før 17. juli. Nettopp derfor tror stadig flere at Lilletun har landet på tilsynsalternativet. Det er en løsning Lyngmo tidligere har avvist.

Professor Jacob Jervell er imidlertid krystallklar i sitt råd til Lilletun:

- Når troen legges inn i et standpunkt, ser det ut som om all anstendighet blir borte. I Finnmark er det begått veldige overgrep mot et samisk lokalsamfunn. De bibeltro prestene misbruker en veldig sårbar del av landet. Det splittes og ødelegges, og en menighet drepes, tordner Jervell, som for tida er gjesteforeleser ved Universitetet i Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer