Sparka terrorist

Flyplassansatt i Glasgow blir hyllet som helt på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de ansatte på hovedflyplassen i Glasgow blir allerede hyllet som helt på internett, skriver Telegraph.

Etter at Bilal Abdullah (28) og en ukjent mann braste inn i hovedinngangen på flyplassen, satte en av dem seg kraftig motverge. Da politiet ikke fikk overmannet mannen, handlet John Smeaton insinktivt: Han hjalp til.

- Alle løp vi mot ham og vi prøvde å sparke og få inn slag på ham - bare for og få ham ned. Alt jeg tenkte på var å hjelpe politiet. Jeg ville ikke la disse karene slippe unna med dette. Det er jobben vår. Vi kan ikke la slike ting skje. Det er vår borgerlige plikt, sier John Smeaton.

Han legger til: - Jeg tenkte inni meg, du kan ikke slå politiet, mann. Ingen sjans, sier John Smeaton.

Hans innsats etter det dramatiske terrorangrepet lørdag ettermiddag klokka 16.15 i Glasgow har allerede blitt lagt merke til.

På websiden http://www.johnsmeaton.com/, blir han kalt for «Helt for vår tid». 

Hyllestsiden oppfordrer folk til å betale for øl til Smeaton. Fansiden hevder i kveld at folk har bidratt til å betale for 300 øl gratis for Smeaton.

Visstnok skal siden også ha generert over 150 000 sidevisninger i løpet av 24 timer.

HELT SPARKA TERRORIST: John Smeaton som jobber på flyplassen i Glasgow, hjalp politiet med å overmanne en av angriperne etter lørdagens terrorhandling. Nå har han allerede fans sponset 300 øl på ham. Billedmontasje: dagbladet.no
HELT SPARKA TERRORIST: John Smeaton som jobber på flyplassen i Glasgow, hjalp politiet med å overmanne en av angriperne etter lørdagens terrorhandling. Nå har han allerede fans sponset 300 øl på ham. Billedmontasje: dagbladet.no Vis mer

Smeaton har også fått fanside på Facebook. Gruppa «Vi som setter pris på John Smeaton» har i skrivende stund fått 251 medlemmer. Folk har allerede laget billedmanipulasjoner der ansiktet til Smeaton er blitt limt inn på et coverbilde fra filmen «Die Hard 2».

På denne fansiden står det: Da terrorister angrep flyplassen i Glasgow, ble deres onde planer stoppet av en mann -  BAAs egen Jack Bauer, John Smeaton.