Sparker 30 000 politimenn

Udugelige irakere mister jobben før USA gir fra seg makta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opp til 30 000 irakiske politimenn vil få sparken før overgangsregjeringa tar over 30 juni. Det sier høytstående britiske militærkilder til avisa Guardian.

Mange polititjenestemenn har enten desertert til opprørene eller simpelthen latt være å møte opp på jobb under urolighetene i Falluja og byer sør i landet. 14 måneder etter at Bagdad falt og bare en uke før irakerne tar over makten 30. juni, er det en alvorlig mangel på trente polititjenestemenn, soldater og utstyr, sier kildene til avisa.

Det er ventet at voldshandlingene vil bli trappet ytterligere opp i den irakiske hovedstaden fram mot maktoverdragelsen. Mangelen på politifolk vanskeliggjør opprettelsen av 35 nye kontrollposter, som er planlagt i satt opp i Bagdad.

Trass i at USA har satt av 3,5 milliarder dollar til å bygge opp en ny sikkerhetsstyrke, er mye av treningen ennå ikke fullført.

Okkupasjonsmakten har 120.000 polititjenestemenn på lønningslisten. Men kun 89.000 av dem møter opp på jobb, og bare halvparten av dem igjen har fått opplæring, skriver Guardian.

De 30.000 polititjenestemennene som mister jobben vil motta mellom 1.000 og 2.000 dollar hver i sluttoppgjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.