KRISETIDER: Ifølge en ny undersøkelse bruker arbeidsgivere finanskrisen som unnskyldning til å holde lønnsnivået nede og bemanningen lav. På bildet demonstrerer en representant for Rød Ungdom med fareskilt foran Oslo Børs. Foto: SCANPIX
KRISETIDER: Ifølge en ny undersøkelse bruker arbeidsgivere finanskrisen som unnskyldning til å holde lønnsnivået nede og bemanningen lav. På bildet demonstrerer en representant for Rød Ungdom med fareskilt foran Oslo Børs. Foto: SCANPIXVis mer

Sparker de udyktige

Finanskrisen gjør at mange mister jobben uten annen grunn enn at sjefen ikke liker deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||4 av 10 bedriftsledere sier finanskrisen har gitt dem anledning til å kvitte seg med mindre dyktige ansatte. 3 av 10 hevder de har benyttet anledningen til å kvitte seg med flere ansatte enn de strengt tatt har måttet.

Det viser en landsdekkende og omfattende arbeidsmarkeds-undersøkelse blant bedriftsledere og arbeidstakere i Norge. Undersøkelsen er utført av Visendi for bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

— Alle vet at det er vanskelig å bli kvitt en medarbeider uten saklig grunn. Å hevde at vedkommende svekker det faglige eller sosiale miljøet i bedriften er ikke alltid like lett å bevise. Ergo er jeg ikke overrasket over at mange ledere sier de benytter finanskrisen til å effektivisere bedriften på denne måten, sier administrerende direktør Per Bergerud i Proffice.

Lider ikke tap
* Over halvparten av bedriftslederne sier de bruker krisen til å holde lønningene nede.
* 7 av 10 ledere som har måttet nedbemanne den siste tiden mener bedriften ikke opplever store tap, fordi de mest verdifulle ansatte fortsatt jobber der.
* Flere innrømmer at de bruker krisen til å sparke flere enn de må — og til å si opp mindre dyktige medarbeidere.

Rammer privatlivet
Selv om finanskrisen utnyttes til å effektivisere mange bedrifter, får nedbemanninger konsekvenser, både på arbeidsplassen og privat.

1 av 3 ledere som har nedbemannet opplever generelt dårligere stemning på jobb, og over halvparten mener deres jobbfrustrasjon har gått utover privatlivet.
Blant kvinner er andelen 70 prosent. Også ledere i privat sektor lar frustrasjonen smitte over på privatlivet i større grad enn ledere i offentlig sektor.

Billig
— Nedbemanning vil i de fleste tilfeller innebære en negativ prosess både for arbeidsgiver og de medarbeiderne som blir rammet. Men undersøkelsen viser at flere bedriftsledere bruker nedgangstidene til sin fordel. 2 av 3 ledere mener de i dagens marked kan skaffe seg dyktig arbeidskraft til en "en god pris", sier Bergerud.