Sparker de udyktige

Finanskrisen gjør at mange mister jobben uten annen grunn enn at sjefen ikke liker deg.

KRISETIDER: Ifølge en ny undersøkelse bruker arbeidsgivere finanskrisen som unnskyldning til å holde lønnsnivået nede og bemanningen lav. På bildet demonstrerer en representant for Rød Ungdom med fareskilt foran Oslo Børs. Foto: SCANPIX
KRISETIDER: Ifølge en ny undersøkelse bruker arbeidsgivere finanskrisen som unnskyldning til å holde lønnsnivået nede og bemanningen lav. På bildet demonstrerer en representant for Rød Ungdom med fareskilt foran Oslo Børs. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||4 av 10 bedriftsledere sier finanskrisen har gitt dem anledning til å kvitte seg med mindre dyktige ansatte. 3 av 10 hevder de har benyttet anledningen til å kvitte seg med flere ansatte enn de strengt tatt har måttet.

Det viser en landsdekkende og omfattende arbeidsmarkeds-undersøkelse blant bedriftsledere og arbeidstakere i Norge. Undersøkelsen er utført av Visendi for bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

— Alle vet at det er vanskelig å bli kvitt en medarbeider uten saklig grunn. Å hevde at vedkommende svekker det faglige eller sosiale miljøet i bedriften er ikke alltid like lett å bevise. Ergo er jeg ikke overrasket over at mange ledere sier de benytter finanskrisen til å effektivisere bedriften på denne måten, sier administrerende direktør Per Bergerud i Proffice.

Lider ikke tap
* Over halvparten av bedriftslederne sier de bruker krisen til å holde lønningene nede.
* 7 av 10 ledere som har måttet nedbemanne den siste tiden mener bedriften ikke opplever store tap, fordi de mest verdifulle ansatte fortsatt jobber der.
* Flere innrømmer at de bruker krisen til å sparke flere enn de må — og til å si opp mindre dyktige medarbeidere.

Rammer privatlivet
Selv om finanskrisen utnyttes til å effektivisere mange bedrifter, får nedbemanninger konsekvenser, både på arbeidsplassen og privat.

1 av 3 ledere som har nedbemannet opplever generelt dårligere stemning på jobb, og over halvparten mener deres jobbfrustrasjon har gått utover privatlivet.
Blant kvinner er andelen 70 prosent. Også ledere i privat sektor lar frustrasjonen smitte over på privatlivet i større grad enn ledere i offentlig sektor.

Billig
— Nedbemanning vil i de fleste tilfeller innebære en negativ prosess både for arbeidsgiver og de medarbeiderne som blir rammet. Men undersøkelsen viser at flere bedriftsledere bruker nedgangstidene til sin fordel. 2 av 3 ledere mener de i dagens marked kan skaffe seg dyktig arbeidskraft til en "en god pris", sier Bergerud.