Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sparker dem som ligger nede

Forsikringsbransjens triksekultur har vært et stort problem for skadelidte i mange år. - Mange av triksene er så ille at de ikke tåler dagens lys, sier Tom Eitvet, mangeårig leder i Landsforeningen for trafikkskadde. Nå krever foreningen et eget forsikringsombud for dem som blir ofre for triksene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han roser advokat Lars Olav Skårberg som i Dagbladet i går gikk ut og advarte mot triksekulturen i forsikringsbransjen.

- Dette har vært de skadelidtes verden i alle år. Hvert år snyter forsikringsbransjen mange, ikke minst i erstatningssaker med personskade. Derfor er vi glade for at det blir satt søkelys på denne triksekulturen fra en som selv har arbeidet i bransjen, sier Eitvet.

Bitter kamp

Etter at Dagbladet kunne avsløre noen av forsikringsekspert- og advokat Skårbergs 50 triks som blir brukt i personskadeoppgjør, har telefonlinjene i redaksjonen glødet. Samtlige har kjent igjen et eller flere triks som de har blitt utsatt for. Felles for alle som ringte var at de kunne fortelle om mange års bitter kamp for å få utbetalt erstatninger.

- Dette viser at triksekulturen i forsikringsbransjen er mer utbredt enn mange tror. Det verste trikset er når selskapene drar ut saksbehandlingen overfor eldre skadelidte, sier Tom Eitvet i Landsforeningen for trafikkskadde.
- Tidligere har det vært vanskelig å få innrømmelser på råtne metoder, men etter dette søkelyset kan kulturen forhåpentligvis endre seg.

Gjensidige best

Blant trafikkofre har forsikringsselskapenes triksekultur vært så kjent at foreningen har laget en liste over hvilke selskap de mener er verst - og best: Gjensidige er best, Storebrand verst. Vesta og Samvirke er nest best. I mellomsjiktet kommer de mindre selskapene.
- De massive tilbakemeldingene fra skadelidte og det profesjonelle miljøet gir ikke Storebrand gode skussmål. Til nå har de hatt den mest fiendtlige holdningen, og tar sjelden de skadelidte på alvor, sier Eitvet.

Nå krever foreningen en endring av foreldelsesloven, samt at det opprettes et eget forsikringsombud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!