Sparker Furuholmen

Prioriterer hjelp til å sikre bok- og film-rettigheter.

HJELPER: Advokat Morten Furuholmen bisto de to nordmennene under to rettsrunder i millitærretten i Kisangani i Kongo. Nå har han fått sparken som de dødsdømtes advokat. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HJELPER: Advokat Morten Furuholmen bisto de to nordmennene under to rettsrunder i millitærretten i Kisangani i Kongo. Nå har han fått sparken som de dødsdømtes advokat. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to dødsdømte nordmennene som sitter fengslet i DR Kongo dropper advokaten som har fulgt dem i to fulle rettsrunder.

- Morten Furuholmen har gjort en grei jobb i tre og et halvt år. Men hans tjenester som forsvarsadvokat har ikke den siste tiden vært like relevante for oss, sier Joshua French til Dagbladet.

Feilslått Etter flere runder i det kongolesiske rettssystemet sto nordmennene tilbake med en rekke dødsdommer for blant annet drap og spionasje. Den siste dommen ble rettskraftig i juni 2010, men dødsdommer blir formelt sett ikke effektuert i Kongo.

Siden da har prioritet nummer èn for de to dødsdømte vært å komme seg hjem til Norge. Alternativene har vært soningsoverføring, benådning eller en ren løslatelse. Men verken Furuholmen, diplomater eller internasjonale organisasjoner som støtter nordmennene har lykkes i sitt arbeid for å få til dette.

- Ingen straffesak Nå mener de to dødsdømte at de trenger en annen type hjelp enn det Furuholmen kan bidra med.

- Vår juridiske posisjon gjør det mer hensiktsmessig med en forretningsadvokat enn en forsvarsadvokat. Dette er nå en diplomatisk sak mellom Norge og Kongo. Det er ikke lenger en straffesak, sier Joshua French til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer