Sparker general-sekretæren over til Økokrim

Styret i LHL hudfletter også sin egen styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Generalsekretær gjennom 20 år i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Finn Grønseth, har fått sparken av forbundsstyret for økonomiske disposisjoner, som styret nå ber Økokrim om å granske.

Også den sykepermitterte styrelederen Svein Erik Myrseth får krass kritikk for økonomiske disposisjoner. Han har allerede gitt beskjed om at han ikke tar gjenvalg.

- Finn Grønseth er meget kritisk til hele saksbehandlingen. Han mener den eksterne granskingsrapporten bygger på feil grunnlag, sier hans advokat Jan Fougner til Aftenposten.

LHL er en av landets største humanitære organisasjoner med 50.000 medlemmer og en omsetning på nær en milliard kroner i året.

Forbundsstyret har i natt lagt ut denne redegjørelsen på organisasjonens hjemmeside om den eksterne granskingen, som nå blir oversendt Økokrim.

Sparkingen av generalsekretæren, som også har vært statssekretær for Arbeiderpartiet i helse- og omsorgsdepartementet, ble vedtatt i går i forbindelse med at revisorselskapet PricewaterhouseCoopers la fram den eksterne granskingsrapporten.

- Graverende forhold

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer