- Sparker Mugabe og kvitter seg med «diktatorfruen» på søndag

Ledelsen i Zimbabwes regjeringsparti ZANU-PF kommer til å avsette Robert Mugabe som partileder på søndag, ifølge partikilder.

FJERNES: Ledelsen i Zimbabwes regjeringsparti ZANU-PF kommer til å avsette Robert Mugabe som partileder på søndag, ifølge partikilder. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB Scanpix
FJERNES: Ledelsen i Zimbabwes regjeringsparti ZANU-PF kommer til å avsette Robert Mugabe som partileder på søndag, ifølge partikilder. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sentralstyret skal samles til et møte søndag, og her kommer også Grace Mugabe til å bli avsatt som leder for partiets kvinnebevegelse, opplyser to partikilder til Reuters.

Det ventes at Emmerson Mnangagwa, som Mugabe sparket som visepresident forrige uke, blir gjeninnsatt i partiledelsen.

President og diktator Robert Mugabe (93) ble satt i husarrest etter at militæret grep inn og sikret seg kontroll over hovedstaden Harare onsdag denne uken.

Mugabe nekter imidlertid å gå av som president, og fredag dukket han uventet opp på en seremoni på et universitet i hovedstaden Harare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer