Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparker toppsjefen i SAS Braathens

Petter Jansen må gå fra sjefsjobben i SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no kjenner til at det foregår krisemøte mellom ledelsen og de tillittsvalgte på Gardermoen akkurat nå. De tillittsvalgte vil forsøke å stoppe at SAS Braathens-direktør Petter Janssen må gå av.

Sterke reaksjoner

Det er den avtroppende konserndirektøren i SAS, Jørgen Lindegaard, som kvitter seg med Petter Jansen før han selv slutter, erfarer VG Nett.  Beslutningen skal ha vært tatt av Lindegaard personlig og skal styrebehandles i ettermiddag.

Internt i selskapet har beslutningen vakt sterke reaksjoner fordi Janssen har ledet den eneste delen av SAS-konsernet som har gått med overskudd. De ulike ansattegruppene mobiliserer mot av Janssen må gå.

Forsinkelser

Hvis ikke krisemøtet med ledelsen fører fram vil det trolig føre til aksjoner og forsinkelser.

Forsinkelsene vil i så fall føye seg inn i en svært turbulent halvår for selskapet, som allerede har vært preget av sykmeldte piloter.

De ansatte har ikke fått vite noe før dette ble kjent i pressen, og reagerer med vantro .

Sparker toppsjefen i SAS Braathens

- Dette kom som lyn fra klar himmel, sier John Lyng, leder for Norsk kabinforening i SAS Braathens, til n24.no.

Asbjørn Wikestad, leder for Luftfartens funksjonærforening, var heller ikke orientert om  beslutningen.

- Det har jeg ikke hørt noe om, men det har jo vært en del konflikter i SAS-ledelsen, så dette kom ikke helt uventet, sier Wikestad til Dagbladet.no.

MÅ GÅ:</B> Petter Jansen blir tvunget til å gå. Nå mobiliserer de ansatte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling