Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket 27 første dag på jobb

Skarpskyttere passet på da de ble tvunget ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På sin første dag på jobben, kalte den amerikanske sheriffen inn 27 ansatte på kontoret. Det var ikke for å «Hei, jeg er den nye sjefen deres».

Nei, han røsket av dem ID-merkene og ga dem sparken.

Og som om ikke det var nok sørget han for at det sto skarpskyttere på taket mens de ble eskortert ut av politistasjonen, melder CNN.

Ville beholde integriteten

Nedbemanningsprosessen til sheriff Victor Hill (39) i Clayton County har provosert, og en dommer beordret ham til å umiddelbart ansette dem på nytt.

- Det ser ut til at de ansatte ble sagt opp uten skjellig grunn, skriver dommer Stephen Boswell i sin konklusjon.

Sheriffen forsvarte imidlertid seg selv ved å se at han som nytilsatt sjef har rett til å røske opp i etaten som han vil.

Han påsto også at de ansatte ikke er underlagt sivile arbeidsregler, men at hans oppfatning er at de er underlagt ham på alle måter.

- Jeg sa dem opp for å beholde integriteten til etaten, sier han.

Oppsigelsene har også en rasistisk side. Hill er farget, i et område som er dominert av hvite.

Alle som fikk sparken på mandag er hvite, og Hill har sagt til lokalavisa Atlanta Journal-Constitution at erstatterne skulle være fargede.

Fryktet å bli drept

Hill sa også at måten han sa dem opp på - inkludert en transport bort fra stasjonen i biler som vanligvis brukes til å transportere fanger - var nødvendig.

Han fryktet at det samme skulle skje med ham som sheriff Derwin Brown i nabofylket DeKalb County i 2000. Han ble skutt tre dager før han skulle begynne i jobben, etter at han ga over 25 ansatte beskjed om at de ikke fikk beholde jobben.

KONTROVERSIELL SHERIFF: Det tok Victor Hill bare én dag å bli upopulær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media