Sparket 27...og ga seg sjøl 53000 i lønnsøkning

TROMSØ: I siste bystyremøte i Vadsø ble det vedtatt å innskrenke kommunal sektor med 27 årsverk. På samme møte ga ordfører Anne Strifeldt Ballo seg sjøl 53000 kroner i lønnsøkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-nestor Magne Pedersen er rystet og forbannet.

- Jeg skjønner ikke at hun har mage til å gjøre det. Lønnshoppet sender ut dårlige signaler. I løpet av mine 40 år som lokalpolitiker har jeg aldri truffet så mange misfornøyde folk som nå, sier en engasjert Pedersen.

- Den nåværende Ap-ordføreren har bidratt til å kjøre Vadsø i grøfta. Da hun tiltrådte som varaordfører for ni år siden, hadde vi 42,5 millioner kroner på bok. I dag er alt borte. Vi driftes av en kassakreditt på ti millioner, sier han.

Ordføreren forsvarer lønnshoppet

TROMSØ: - Vi skal rekruttere rådmenn og ordførere seinere også. Tøffe lederjobber i omstillingskommuner bør ikke nedvurderes, sier ordføreren.

Høyre har vokst i Vadsø de seinere åra. Ved siste lokalvalg truet de borgerlige et 70 år gammelt Ap-hegemoni. De to partiene knep ni representanter hver. Den øvrige fordelingen skaffet Ap et knappest mulig flertall.

- Neste gang tar vi dem, for denne kommunen går mot ruin, sier Magne Pedersen.

Han vender stadig tilbake til siste bystyremøte før jul:

- Vi har hatt et likelønnsprinsipp mellom rådmann og ordfører i Vadsø. Men så gikk rådmannsstillingen over på åremål. Rådmannen gikk opp fem lønnstrinn fordi han i prinsippet vil stå uten jobb etter fem år. Ap-ordføreren hevdet at hun måtte følge kvantespranget på lønnsstigen. Vi meldte henne inhabil i debatten, noe hun nektet å godta, inntil hun ble tvunget tilbake med loven i hånd. Takket være partipisken og en hyggelig koalisjon sikret hun lønnspålegget, hevder Høyre-nestoren.

<B>DÅRLIG TIMING?</B> Vadsøs ordfører, Anne Strifeldt Ballo.