Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting i USA

Sparket 45-åring skjøt og drepte fire kollegaer i Orlando, ifølge politiet

Fem personer, inkludert gjerningsmannen, er døde etter en skyteepisode i et forretningsbygg i Orlando i Florida. Mannen som drepte fire kollegaer skal ha fått sparken fra arbeidsplassen, ifølge politiet. 

FLERE DREPT: Flere personer skal være drept etter skyting ved et kontrobygg i nærheten av Orlando. Her fra det som skal være utenfor åstedet. Video: WFTV / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer er drept etter skyting i Orlando i Florida, melder sheriffen i Orange County.

Ifølge lokal-TV-kanalen WFTV er fem personer, inkludert skytteren, drept. Politiet sier ifølge kanalen at saken ikke er terrorrelatert, men omtaler det som «en jobbrelatert hendelse».

Politiet sier at den mistenkte gjerningsmannen (45) var væpnet med pistol og kniv og en misfornøyd tidligere ansatt. Han skal ha drept fire personer før han tok sitt eget liv.

Situasjonen skal nå være under kontroll, men lokalpolitiet melder at flere er drept.

Meldingen om skytingen kom klokken 8.03 mandag morgen. To minutter senere var politiet på stedet. Da var fire personer skutt og drept, skriver politiet på Twitter.

Rundt 15.35 melder lokalpolitiet at situasjonen er helt under kontroll.

- Vi etterforsker denne tragiske hendelsen og vil snart ha presis informasjon, skriver de i en melding.

Flere detaljer om skytingen er foreløpig ikke kjent. Lokalpolitiet meldte først om en hendelse ved forretningsbygget rundt 14.40 i ettermiddag.

Forretningsbygget ligger ved Forsyth Road i et industriområde i en forstad til Orlando, nordvest for sentrum.

- Dette er en trist dag for oss. Rundt halv ni i morges fikk vi et nødanrop om at det var en gjerningsmann med våpen i forretningsbygget, sa sheriff Jerry Demings, sheriff i Orange County, på en pressekonferanse mandag.

Ifølge Demings var tre menn og en kvinne døde da politiet kom til stedet. Den femte personen døde på sykehus.

Fikk sparken

Sheriffen opplyser at 45-åringen var bevæpnet med et skytevåpen og en kniv. Han skal tidligere ha vært ansatt i bedriften, men fikk sparken for en stund tilbake siden.

Sju andre personer som var tilstede i forretningsbygget skal ha overlevd, opplyser politiet.

Hele Norges coronakart