SPARKER: Yusuf Yerkel, som er rådgiveren til den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan, sparket en demonstrant som lå nede på bakken i byen der gruveulykka skapte sinne og sorg. Nå har han selv fått sparken. Foto: REUTERS/Mehmet Emin Al/Depo/NTB Scanpix
SPARKER: Yusuf Yerkel, som er rådgiveren til den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan, sparket en demonstrant som lå nede på bakken i byen der gruveulykka skapte sinne og sorg. Nå har han selv fått sparken. Foto: REUTERS/Mehmet Emin Al/Depo/NTB ScanpixVis mer

Sparket demonstrant, nå har han selv fått SPARKEN

Tok ut årets kanskje frekkeste sykemelding like etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Den tyrkiske statsminister-rådgiveren som ble filmet mens han sparket en sørgende demonstrant etter gruveulykken forrige uke, har blitt oppsagt.

Det opplyser regjeringskilder lørdag.

«Slik må man regne med» Mange tyrkere reagerte med harme og avsky på bildene som viser hvordan Yusuf Yerkel, en av statsminister Recep Tayyip Erdogan rådgivere, rasende sparket løs på en sørgende demonstrant som lå på bakken.

Episoden skjedde under en demonstrasjon etter den tragiske gruveulykken for halvannen uke siden. Mange tyrkere var sinte på myndighetene og anklaget dem for å ikke gjøre nok for sikkerheten i gruveindustrien.

Noen uheldige kommentarer fra Erdogan selv om at «slik må man regne med», gjorde ikke saken bedre.

Samme dag som sparkingen fant sted, 14. mai, dro Yerkel til et sykehus i Ankara, der han skal ha klaget på smerter i høyre fot - den samme foten han sparket løs med.

Der ble han sykmeldt i sju dager etter hendelsen.

Under legebesøket skal rådgiveren ha forklart smertene med «at han hadde falt», ifølge avisa.

Legen diagnostiserte ham med bløtvevsskader.

- Ordentlig lei meg Rådgiveren har selv innrømmet at det var ham på bildet, men skal i ettertid ha hevdet at mannen han sparket hadde angrepet ham først.

- Jeg har vært ordentlig lei meg etter det som skjedde i Soma 14. mai. Jeg beklager at jeg ikke klarte å holde meg rolig til tross for all provokasjonen, fornærmelsene og angrepene jeg ble utsatt for den dagen, sa han, ifølge Anadolu Agency.

At statsministerens rådgiver gikk fysisk løs på en demonstrant, ble for mye for mange. Det skjønte også myndighetene selv, som lørdag avskjediget rådgiveren.

(NTB/Dagbladet)