Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket etter å ha kuttet av formannens hestehale

Mannen måtte gå på dagen fra Hydro Aluminium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved Hydro Aluminium Sunndal ble oppsagt på dagen etter at han klipte av hestehalen til formannen i Sunndal Kjemiske Fagforening.

Episoden skjedde under en jubileumsfest i fagforeningen forrige lørdag. Etter festen tok det lokale fagforeningsstyret opp saken og ba ledelsen i Hydro Aluminium Sunndal om å iverksette alvorlige tiltak mot kontraktsarbeideren.

- Det var et direkte angrep på mitt arbeid, og ingen rølpete privatsak, som gjerne dukker opp på firmafester. Dernest var handlingen overlagt. Jeg spør meg: Er dette prisen jeg må betale for å være fagforeningsleder, sier formann Nils Roar Brevik i Sunndal Kjemiske Fagforening til avisa Driva.

Ifølge Brevik var årsaken til sakse-angrepet misnøye fra kontraktsarbeideren med at han ikke fikk den bonusen de fast ansatte får.

Den oppsagte arbeideren beklager hendelsen og forklarer den med at det var ting som kom opp til overflaten der og da.

Han synes oppsigelsen er en overreaksjon.

- Episoden skjedde under en fest i sportshallen. Det var ikke min arbeidsgiver Hydro som arrangerte festen, men fagforeningen. Hydro hadde ingenting med festen å gjøre, sier han.

Verken ledelsen eller de tillitsvalgte ved Hydro Aluminium Sunndal vil kommentere saken.

- Saken er ikke avsluttet, sier personalsjef Eva Heidi Lund Silseth.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media