MISHANDLET TIL DØDE: 17 måneder gamle Baby P døde i fjor høst etter flere måneders mishandling av morens kjæreste og en familievenn. Nå har en barnevernsjef fått sparken for ikke å ha gjort nok for å hjelpe gutten. Foto: REUTERS/SCANPIX
MISHANDLET TIL DØDE: 17 måneder gamle Baby P døde i fjor høst etter flere måneders mishandling av morens kjæreste og en familievenn. Nå har en barnevernsjef fått sparken for ikke å ha gjort nok for å hjelpe gutten. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Sparket etter Baby Ps død

Barnevernsjef måtte gå etter at baby ble mishandlet til døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dødsfallet på 17 måneder gamle Baby P har opprørt hele Storbritannia. En 17 måneder gammel gutt fikk blant annet ryggen brukket og fingernegler revet ut, i tillegg til at han ble bitt og slått.

Nå har en av de ansvarlige i barnevernstjenesten i bydelen Haringey i London fått sparken.

- Mistet all tillit
Hun beskyldes for ikke å ha tatt ansvar for guttungen, til tross for at hun kjente til de vanskelige familieforholdene. Begrunnelsen for avskjedigelsen er at hun har mistet all tillit og troverdighet, skriver The Sun.

Overgrepene mot Baby P pågikk i åtte måneder før det i august i år gikk så langt at gutten, som omtales som «Baby P» i rettspapirene, døde. Da hadde han vært inn og ut av sykehus flere ganger, med både hodeskader og brukket rygg.

Han ble funnet død i sin egen seng hjemme hos moren og hennes kjæreste i august i fjor. Moren lå fortsatt og sov da han ble funnet om formiddagen.

Filmet med blodige klær
11. november ble stefaren samt en venn som bodde sammen med familien funnet skyldig i å ha mishandlet ham til døde. Moren har tidligere innrømmet medvirkning.

Morens kjæreste og familievennen ble filmet på vei til kirkegården, der de mest snnsynlig kvittet seg med Baby Ps blodige klær.

Mishandlingen ble ignorert av sosial- og helsemyndighetene, til tross for rundt 60 hjemmebesøk.

Baby P var flere ganger inn og ut av sykehus, og BBC har i en dokumentar avslørt at det var store uenigheter innad i sosialtjenesten som skulle hjelpe gutten. En medarbeider slåss for å få gutten i fosterhjem, men ble overprøvd av sjefene sine. Gang på gang ble han sendt hjem til moren. Også politiet skal ha gitt klart uttrykk for at gutten burde vekk fra familien.

Nå har den første ansvarlige altså fått sparken. Og britisk presse krever at flere går. 1,4 millioner The Sun-lesere har signert et opprop overlevert til statsminister Gordon Brown, der de krever at flere hoder i barnevernet må rulle.

- Lover gjennomgang
I England er saken allerede tatt helt opp på statsministernivå. For noen uker siden kom det til høylytt diskusjon mellom opposisjonsleder David Cameron og statsminister Gordon Brown i parlamentet.

Cameron krever en utvidet undersøkelse av hvor sviket hadde funnet sted og hvem som hadde ansvaret, mens statsministeren mente han brukte tragedien politisk.

Den britiske regjeringen har uansett lovet en gjennomgang av offentlige tiltak for beskyttelse av barn, og skal nå se på hele systemet med tanke på forbedringer.

Fire separate undersøkelser er satt i gang for å komme til bunns- og plassere ansvaret i tragedien. Dermed kan flere miste jobben som en følge av den velse guttens død.