Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona-drikk

Sparket etter godteri-bestilling

Skulle få bort bismak fra omstridt coronadrikk.

PROMOTERER URTEDRIKK: President Andry Rajoelina har vært en aktiv promotør av urtedrikken Covid-organics, som er laget fra malurt-planter. Helsemyndighetene advarer sterkt mot at den skal fungere mot coronaviruset. Her fra en samling i slutten av april. Foto: NTB Scanpix /AFP
PROMOTERER URTEDRIKK: President Andry Rajoelina har vært en aktiv promotør av urtedrikken Covid-organics, som er laget fra malurt-planter. Helsemyndighetene advarer sterkt mot at den skal fungere mot coronaviruset. Her fra en samling i slutten av april. Foto: NTB Scanpix /AFP Vis mer

Madagaskars utdanningsminister Rijasoa Andriamanana har fått sparken etter at det ble kjent at det skulle bestilles kjærlighet på pinne for mer enn 2 millioner dollar (cirka 18,5 millioner norske kroner) til skolebarn i landet.

ELLEVILL BESTILLING: Alle skolebarna på Madagaska skulle få tre kjærlighet på pinne hver.
ELLEVILL BESTILLING: Alle skolebarna på Madagaska skulle få tre kjærlighet på pinne hver. Vis mer

Ifølge BBC skulle barna gis tre hver for å redusere den bitre ettersmaken etter en utestet urtebotemiddel mot coronavirus.

Men president Andry Rajoelina motsatte seg planen.

Madagaskar har, i likhet med flere afrikanske land, hatt tro på urtedrikken Covid-organics som et botemiddel mot coronaviruset. President Andry Rajoelina har selv promotert drikken, og har selv avvist kritikken.

- Hvis det hadde vært et europeisk land som hadde oppdaget denne medisinen, ville det da vært så mye tvil? Det tror jeg ikke, sier han til TV-kanalen France 24.

Både WHO og helsemyndighetene i landet har advart mot at drikken kan skade folks helse.

17. mai ble det første corona-dødsfallet registrert på Madagaskar. Tidligere denne uka var det demonstrasjoner og bråk i Toamasina i protest mot corona-tiltak der anklager om politivold skal ha ført til økt misnøye i befolkningen.

TESTER: På Oslo Universitetssykehus vil de sjekke om du har hatt corona. Reporter: Johannes Theodor Fjelt. Video: Jostein Sletten / Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!