Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket etter underslag

Sykehjemsansatt bestilte gardiner, duker og puter til seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinnelig husøkonom på et sykehjem i bydel Ullern i Oslo har fått sparken for økonomisk underslag. Kvinnen har innrømmet å ha bestilt varer som ble betalt av det kommunale sykehjemmet, men varene tok hun med hjem til seg selv.

Større beløp

Den ansatte er mistenkt og politianmeldt for en rekke underslag, men hun har foreløpig bare erkjent et tilfelle.

Ved en anledning skal kvinnen har bestilt gardiner, duker og puter til sykehjemmet. Da varene ble levert tok hun dem selv. Varene hadde en verdi på 5532 kroner. For dette fikk hun sparken, en avskjedigelse hun har godtatt.

Kommunerevisjonen i Oslo har gjennomgått en rekke fakturaer for varer kvinnen har bestilt. Kommunen mistenker at kvinnen har underslått mer enn hun innrømmer, og har anmeldt henne til politiet for underslag av tilsammen 75 000 kroner. Politiets etterforskning er ennå ikke ferdig.

Varer forsvunnet

Varer kvinnen har bestilt er ikke å finne på sykehjemmet. Når hun blir konfrontert med dette, hevder hun at varene er lagt på lager og at noen andre må ha tatt dem.

Ansatte i selskaper kvinnen handlet varer hos har fortalt Oslo kommunes granskere at husøkonomen flere ganger sa at innkjøpene var til henne privat.

Kritikk

Bydel Ullern og det aktuelle sykehjemmet får kritikk av kommunerevisoren i Oslo for at rutinene er for dårlige ved innkjøp av varer. Det er derfor underslaget har vært mulig å gjennomføre.

Den politianmeldte husøkonomen kunne enkelt både bestille varer og ta imot dem selv. Hun fikk overordnede til å signere bilag, men sjefene sjekket aldri om varene kom sykehjemmet til gode.

Ullern bydel har nå endret rutinene sine og bruker heretter rekvisisjon ved innkjøp. I tillegg kan ikke de som bestiller varer ta i mot de samme varene når de leveres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media