Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket etter underslag

En ansatt i Strømmestiftelsen stjal fra kassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den kristne stiftelsen som bygger på visjonen om å utrydde fattigdommen, forsøker å bagatellisere saken. Medarbeideren i 50-årene benekter selv på det sterkeste at han har gjort noe straffbart.

Strømmestiftelsens markedssjef Lars Ivar Gjørv nekter å oppgi hvor stort kontant-beløp man mener har forsvunnet.

Stiftelsen betrakter imidlertid mislighetene som \'økonomisk begrenset\'. Strømmestiftelsen er medlem i Innsamlingskontrollen som er givernes garanti for at innsamlingsorganisasjonene forvalter millionene på en forsvarlig måte.

Krever pengene tilbake

Fungerende generalsekretær Ole Kristian Lauvland understreker at Strømmestiftelsen vil kreve de underslåtte pengene tilbake - med renter.

Lauvland mener at Strømmestiftelsen er avhengig av folks tillit fordi man mottar betydelig støtte fra både enkeltpersoner og det offentlige.

- Vi må ha tillit til våre betrodde ansatte. Når denne tilliten brytes er det klart at det i betydelig grad rammer både stiftelsen, våre ansatte og våre støttespillere. Derfor er det viktig å vise til null-toleranse i forhold til slike saker, sier Lauvland.

Avslørt av kolleger

Såvidt Dagbladet.no forstår, ble den nå arbeidsløse mannen avslørt av sine kolleger ved hovedkontoret i Kristiansand. Mannen har hatt fullmakter til Strømmestiftelsens kontantkasse som brukes til daglige utgifter, utbetaling av reiseforskudd og refusjon av mindre utgifter.

Strømmestiftelsen støtter seg på en rapport fra et revisjonsfirma når man hevder at underslaget kan dokumenteres.

Pengetyveriet ble oppdaget like før nyttår, men er ennå ikke politianmeldt. Heller ikke fylkesmannen i Vest-Agder, som er stiftelsens tilsynsmyndighet, er blitt orientert.

- Vi har hatt muntlig kontakt med politiet. Saken vil bli anmeld en av de første dagene, sier markedssjef Gjørv.

<B>AVSLØRTE:</B> Strømmestiftelsens markedssjef Lars Ivar Gjørv nekter å oppgi hvor stort kontant-beløp man mener har forsvunnet.