Sparket for Simpson-sex

Ti ansatte i et forsikringsselskap sendte uanstendige e-poster hvor Bart Simpson hadde seg, og fikk sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske forsikringsgiganten Royal and SunAlliance har gitt ti ansatte sparken og suspendert minst 75 andre fra deres stillinger. Årsaken var en e-post der tegneseriefiguren Bart Simpson hadde sex.

Bilder av Bart ble hentet ned fra en nettside i USA og manipulert elektronisk, før de ble sendt videre over internett. Og unge Mr. Simpson var ikke den eneste som holdt på med litt av hvert i de elektroniske budskapene, skrev britiske aviser fredag.

Også frosken Kermit fra «Muppet Show» og et ikke nærmere identifisert esel - Tussi? - skal ha forekommet i erotiske situasjoner i e-posten. Det hele var nok ment som en fleip, men spøken skar seg da en direktør i Royal and SunAlliance mottok en slik e-mail.

- E-postene inneholdt ikke noe direkte ulovlig, som for eksempel barnepornografi, sier en ansatt i forsikringsselskapet til London-avisen Daily Telegraph. Vedkommende, som ikke vil stå fram med navn, beskylder selskapet for en «absurd overreaksjon».

En talsmann for Royal and SunAlliance bekrefter overfor avisen at ledelsen etterforsker omfattende misbruk av e-postprogrammet på selskapets dataanlegg. Han vil imidlertid ikke bekrefte opplysningene om at nærmere 90 ansatte er sparket eller suspendert.

(NTB-AFP)