Sparket fordi han bodde på feil sted

OSLO/KRISTIANSUND: John Egil Flatval (37) fikk sparken som engasjementssjef i Romsdals Fellesbank fordi han ikke flyttet direkte til Averøy. En avgjørelse tobarnspappaen nektet å akseptere. Nå har bopliktkonflikten kurs for Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flatval har i både Sunnmøre herredsrett og Frostating lagmannsrett fått medhold i at oppsigelsen var usaklig. Han er tilkjent 130000 kroner i erstatning. Jobben vil han ikke ha tilbake.

Tilliten til arbeidsgiver er pulverisert i den bitre feiden.

Romsdals Fellesbank har nå anket saken inn for Høyesterett, i håp om å få aksept for at de kan kommandere en medarbeider til å bosette seg der de vil.

Uhyre viktig

- For oss er dette en uhyre viktig sak. Vi er en liten bank i et beinhardt finansmarked. Nærhet til kundene er vårt konkurransefortrinn.

Vi gjorde det klinkende klart for Flatval at ansatte i nøkkelstillinger må bo i det området de skal betjene. Dette aksepterte Flatval, men i praksis ville han altså heller bo i Kristiansund, beklager administrerende direktør Tor Brandeggen i Romsdals Fellesbank.

Arbeidsledig

John Egil Flatval og kona Ann-Sissel Kitdal (38) flyttet fra Trondheim til hjembyen Kristiansund, nettopp fordi John Egil fikk jobb i banken. I dag er familiefaren arbeidsledig.

- Jeg var hele tida innstilt på å bosette meg på Averøy, men ba om fleksibilitet i en overgangsperiode. Ville så gjerne finne et sted vi virkelig hadde lyst på, før vi bosatte oss på øya. Etter hvert ble det også et problem at Ann-Sissel fikk jobb i Kristiansund, men ikke på Averøy, sier Flatval.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer