Chris Cuomo

Sparket fra CNN

Chris Cuomo har fått sparken fra CNN med umiddelbar virkning.

SPARKET: TV-verten Chris Cuomo, og bror til New Yorks guvernør Andrew Cuomo, er sparket fra CNN. Foto: Evan Agostini / AP / NTB
SPARKET: TV-verten Chris Cuomo, og bror til New Yorks guvernør Andrew Cuomo, er sparket fra CNN. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sparkingen skjer med umiddelbar virkning.

- Vi hyret et respektert advokatfirma til å utføre en gjennomgang, og vi har sagt ham opp med umiddelbar virkning. Under gjennomgangen, kom det fram ny informasjon i saken. Til tross for oppsigelsen, kommer vi til å fortsette granskingen, heter det i en uttalelse fra CNN.

Chris Cuomo skriver lørdag kveld norsk tid på Twitter at avgjørelsen er skuffende.

- Det er ikke slik jeg ønsket at min tid hos CNN skulle ende, men jeg har allerede fortalt dere hvorfor og hvordan jeg hjalp broren min. Selv om dette er skuffende, kunne jeg ikke vært mer stolt av laget på Cuomo Prime Time og jobben vi gjorde som CNNs program nummer én i den mest konkurranseutsatte sendetiden, fortsetter han.

Tidligere denne uka ble det kjent at tv-ankeren var suspendert fra kanalen, etter at det kom fram nye opplysninger i etterforskningen av Chris Cuomos bror, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo.

Guvernøren gikk av i august, etter anklager om seksuell trakasering.

Spilte større rolle

I dokumenter som statsadvokaten i New York offentliggjorde mandag, tydet det nemlig på at broren spilte en større rolle enn tidligere antatt i å forsvare broren mot anklager om seksuell trakassering.

FORSVARTE BROREN: CNN-anker Chris Cuomo (t.h) er sparket etter å ha forsvart broren, Andrew Cuomo (t.v), mot anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB
FORSVARTE BROREN: CNN-anker Chris Cuomo (t.h) er sparket etter å ha forsvart broren, Andrew Cuomo (t.v), mot anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB Vis mer

- Dokumentene, som vi ikke var kjent med før de ble offentliggjort mandag, reiser alvorlige spørsmål, skrev kanalen i en uttalelse natt til onsdag norsk tid.

Omfattende involvering

CNN skrev videre at Cuomo hadde fortalt dem at han hadde gitt råd til broren sin, men at de nye dokumentene viser en mer omfattende involvering enn de tidligere var kjent med.

- Vi forsto at han sto i en svært spesiell situasjon, og at han hadde behov for å sette familien foran jobb. Men dokumentene tyder på at han har vært mer involvert enn vi var klar over. Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid, mens vi venter på en videre evaluering, het det i uttalelsen.

Nye bevis

Mandag skrev New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, inkludert hans yngre bror, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene om seksuell trakassering.

Chris Cuomo skal blant annet ha tilbudt seg å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner står fram offentlig.

GÅR AV: New Yorks guvernør Andrew Cuomo går av etter anklager om seksuell trakassering. 10. august 2021. Video: AP / Reporter: Vegard Krüger Vis mer

CNN-journalisten skal også ha sagt til etterforskere at han jevnlig snakket med broren om hvordan han skulle framstå og at han irettesatte ham for «dårlig dømmekraft».

- Da situasjonen begynte å akselerere, ba broren min meg om å bidra, sa han i avhør.

I august måtte Cuomo, som hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering. I delstatsforsamlingen ville både republikanere og hans egne demokratiske partifeller stille ham for riksrett.

I slutten av oktober ble han siktet for det som beskrives som et mindre alvorlig seksuallovbrudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer