Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket fra NRK

Det er over og ut for Tommy Tees «The National Rapshow» på NRK Petre. I går fikk han sparken av kanalsjef Tormod Kjensjord for å ha drevet reklame for sin egen platebutikk på lufta. - Der må vi være kontante, sier Kjensjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petre-sjefen underrettet sjøl Tommy Tee om sin beslutning.

- Jeg løste ham fra kontrakten etter å ha fått verifisert på lydbånd at han har drevet tekstreklame for sin egen platebutikk i Oslo. Riktignok har det vært i beskjeden grad, men der er det ikke slingringsmonn, konstaterer Kjensjord.

Ikke vesentlig

- Det er rettet flere anklager mot plateprateren, blant annet for å ha favorisert artister og plater han sjøl har produsert. Hadde det noe å si for din beslutning om å sparke ham?

- Han var frilanser. Dermed får han ikke sparken, men blir løst fra kontrakten. Det har ikke vært det vesentligste at han skal ha favorisert egne produksjoner. Det avgjørende var tekstreklamen for egen platebutikk.

- Har ikke Petre-ledelsen kjent til at han har vært butikkeier?

- Han drev en butikk for en tid tilbake. Da fikk han klar beskjed om å holde kortene fra hverandre. Butikken ble seinere nedlagt. Men den nye butikken kjente vi ikke til, vedgår Kjensjord.

Nyåpnet

Det var 22. mai i år at Tommy Tee og hans rapp-kollega Diaz åpnet platesjappa T & D Records. Den rakk å få tre tekstreklameomtaler i Petre før kanalsjefen stoppet Tommy Tees program.

- Jeg besluttet fredag at programmet som skulle vært sendt fredag kveld måtte stanses til jeg hadde fått klarhet i om det var riktig at platebutikken fikk tekstreklame på lufta, forteller Kjensjord.

- Men jeg tror ikke vi har å gjøre med en kynisk manipulator i Tommy Tee, slutter Petre-sjefen.

Dagbladet 2. juni
SAMRØRE: Tommy Tee har ikke klart å skille sin rolle som programleder fra sin rolle som næringsdrivende. Det kostet han NRK-jobben.