Sparket i hjel for 500 kroner

Oslomannen (34) ble sparket i hjel på grunn av ei narkogjeld på 500 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett er en 41-årig tidligere kroppsbygger og kickbokser dømt til forvaring for grov vold mot 34-åringen i ei leilighet i Oslo. 34-åringen døde dagen etter av skadene.

-  Jeg handlet i nødverge, hevder 41-åringen.

Dette fester tingretten ingen lit til, og har satt tidsramma på forvaringa til fem år og tre måneder med ei minstetid på tre år og seks måneder. 41-åringen må i tillegg betale offerets foreldre 120 000 kroner i såkalt ikke-økonomisk skade.

Amfetamin

Det var mandag 7. juli i fjor at 41-åringen sammen med en kamerat oppsøkte 34-åringen i ei leilighet i Magnus gate i Oslo. 41-åringen mente at 34-åringen skyldte ham 400-500 kroner.

Bakgrunnen var at 34-åringen ei tid i forveien hadde tatt amfetamin fra 41-åringen og solgt for å få seg heroin. 41-åringen hadde anslått verdien på den amfetaminen 34-åringen hadde tatt til 400-500 kroner. 7. juli kom han angivelig for å få pengene tilbake for sjøl å kjøpe narkotika.

Sammen gikk de to inn på soverommet, og det skal ha gått ca. 15 minutter før 41-åringen kom ut igjen. Kameraten skal ha hørt en mann rope «au, au».

Byttet bukse

-  Jeg ble angrepet med en planke, forklarer 41-åringen. Deretter skal han blant annet ha sparket 34-åringen i hodet så hardt han kunne. 41-åringen brukte vernesko med forsterket tåhette. Etter voldsovergrepet la han offeret i senga, og byttet bukse med ham. Grunnen var at hanns egen bukse var blodig.

Før 41-åringen og kameraten forlot leiligheten, tok de med seg flere CD-er og en ryggsekk. CD-ene forsøkte de å selge kort tid etter til en tredjeperson.

-  Jeg har vært på et innkrevingsoppdrag hos en kar, sa 41-åringen som begrunnelse for at han hadde CD-platene.