Sparket kokk hjernedød

Big Brother-stjerne amok i Stockholm. Jages av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 23-åringen, som er en av Sveriges mest profilerte Big Brother stjerner, festet sammen med kamerater natt til i går.

I dag jages han av politiet, mistenkt for å ha vært med på å mishandle en 29-åring. Offeret, som er profilert kokk i Stockholm, er livstruende skadet og er erklært klinisk hjernedød på sykehuset.

Ugjerningen skjedde ved tre tiden natt til i går utenfor en Mc Donalds restaurant i Kungsgatan midt i Stockholm sentrum.

23-åringen og flere kamerater skal ha stått i et portrom og urinert da kokken og en kamerat gikk forbi.

Omfattende vold

De to skal ha kommentert den usømmelige adferden, noe som ikke gikk upåaktet hen. Det oppstod bråk, og da de to forsøkte å flykte fra stedet, la Big Brother-stjernen og kameratene på sprang etter.

Etter omlag femti meter innhentet de offeret og trykket ham opp mot en vegg. Deretter langet de ut flere kraftige spark mot hodet hans.

En sikkerhetsvakt fra Mc Donalds reagerte på det som skjedde, og forsøkte å beskytte offeret med sin egen kropp.

- Jeg så en folkemengde, og trodde først de stod og sparket en pose, sier Amir Raiahy til Expressen

Han forklarer at det var fire eller seks personer som sparket.

Forsøkte å redde

- Da jeg forstod at det var et menneske de sparket, kastet jeg meg over mannen for å beskytte ham med min kropp. Jeg fikk et hardt spark i ryggen, og skrek at de måtte slutte. Først da sluttet de, og løp i forskjellige retninger, sier han han.

Big Brother stjernen ble umiddelbart gjenkjent av vitner på grunn av sin kjendisstatus.

I går slo politiet til mot stjernens hus, men han var ikke der.

En jevnaldret person ble i går kveld pågrepet og siktet i samme sak.

- Nå kjenner jeg bare sinne. Han var en glad og snill gutt. Han jobbet som kokk og trivdes i jobben. Hvorfor skulle noen slå ham ned? Han var aldri i slagsmål. Jeg skjønner ingenting, sier kokkens kamerat til Expressen.