Sparket kyllinger - fikk sparken

Etter rystende videoavsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag skrev Dagbladet.no om dyreverneren som gikk undercover - og tok seg jobb i en av fabrikkene til Pilgrim's Pride i Vest-Virginia, som blant annet forsyner fastfood-kjeden Kentucky Fried Chicken (KFC) med kjøtt. Pilgrim's Pride er en av de største kyllingprodusentene i USA og Mexico.

Dyreverneren jobbet fra oktober til mai - for å dokumentere at kjeden serverer kyllingkjøtt fra mishandlede dyr. Han filmet kollegene mens de sparket, trampet på og kastet levende kyllinger i veggen.

I tillegg hevder han å ha vært vitne til at kolleger vred nebbet av fuglene, spyttet tobakk i øynene og munnen på dem og bandt beina deres sammen for moro skyld.

11 sparket

Det groteske videoopptaket ble publisert på nettet tirsdag og har vakt sterke reaksjoner i mange land.

Både KFC og leverandøren varslet gransking, og lovet at alle som eventuelt hadde brutt selskapets regler for behandling av fuglene ville få sparken.

Så langt har 11 av de ansatte gått med i «opprydningen». Tre av de oppsagte jobbet i ledelsen, åtte i fabrikken på timesbasis. Og granskingen er ikke over ennå.

KFC sier de vil fortsette etterforskningen til de er sikre på at absolutt alle med kjennskap til hendelsene er stilt til ansvar, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Sjef for Kentucky Fried Chicken Gregg Dedrick, KFCs sier kjeden ikke vil ha noe mer med fabrikken å gjøre, før leverandøren kan utelukke fremtidig dyremishandling. Kjedens ledelse pålegger dessuten sine ytterligere 24 leverandører å trene de ansatte i dyrevern.

Vil kameraovervåke

Dyreverngruppa PETA og Humane Society of the United States, vil anmelde både ansatte og ledelsen for dyremishandling. Ansatte som blir funnet skyldig i dyremishandling, risikerer ifølge statens lov ett til tre års fengsel. PETA vil også be om at alle leverandørene til KFC installere kameraer i sine slakterier.

KYLLINGRULL: Dyrevernsorganisasjonen PETA gikk undercover for å dokumentere at den gigantiske amerikanske fastfood-kjeden 'Kentucky Fried Chicken' serverer kjøtt fra mishandlet kylling.
<a href=http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=pilgrims_web>Her kan du se filmen</a>