- Sparket mann i hodet

Veronica Andreassen, som står tiltalt i Holmlia-rettssaken, forklarte i dag at hun kastet en ølflaske etter en mann og sparket ham i hodet halvannen måned før drapet på Holmlia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo byrett i dag skulle de tre tiltalte i Holmlia-saken forklare seg om en episode som skjedde på Storo 2. desember i fjor. Joe Erling Jahr er tiltalt for å ha knivstukket og skadd en mann av pakistansk opprinnelse under skjerpende omstendigheter denne dagen. Veronica Andreassen er tiltalt for forsøk på legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter.

Joe Erling Jahr var ikke villig til å forklare seg om episoden i retten i dag. Hans forsvarer, Tor Erling Staff, sa at Jahr ikke hadde krefter til å forklare seg.

Veronica Andreassen forklarte at hun og et par andre var på bensinstasjonen på Storo for å handle. Da kom det en gjeng til stedet. Veronica Andreassen hadde på seg en jakke med et stort norsk flagg på ryggen og flere andre merker. Personene i gjengen spurte ifølge Andreassen hvorfor hun hadde en slik jakke.

- Jeg ga beskjed om at jeg var mot dem, og ikke ville ha dem her i landet, forklarte Veronica Andreassen i retten.

Hun forklarte at hun senere kastet en ølflaske etter en av d em, men hun bommet og flaska knuste i det den traff bakken. Hun forklarte også at Jahr «hoppet på ham». Mens mannen lå nede, sparket Veronica Andreassen ham flere ganger i hodet.

(NTB)

FORKLARTE SEG: Veronica Andreassen, her sammen med sin forsvarer Tor Kjærvik, forklarte seg i dag i Oslo byrett.