Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket NSB-styret

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen er lei av innstilte tog og manglende lokførere. - Det vitner om dårlig planlegging, og det er styrets ansvar, sa Gustavsen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten forvarsel ble styret i NSB sparket i kveld. Tidligere i dag varslet NSB at de måtte innstille mange ruter på grunn av mangel på lokførere og togsett. Det er for dårlig, mener samferdselsminister Terje Moe Gustavsen, og ga styret sparken.

- Det er utvilsomt at NSB sliter med manglende tillit. Selskapet har strukturelle problemer, men jeg tror de kan løses, sa Gustavsen på den hastig sammenkalte pressekonferansen i kveld.

Innstilte tog på grunn av lokfører-mangel er uholdbart, mener statsråden. Han forsikrer at det vil bli satt inn busser på strekninger med innstilte tog.

Styreleder Arent M. Henriksen legger ikke skjul på at han går motvillig av, men vil likevel lede styret fram til et nytt styre er valgt.

Konsernsjef Arne Wam kommer også til å fortsette fram til det nye styret har ansatt ny konsernsjef.