Sparket opp døra til tiltalebenken

NOKAS-tiltalte Lars-Erik Andersen orket ikke å være i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Andersen sleit fælt ved siden av sin advokat da retten ble samlet i morges. Plutselig reiste han seg, sparket opp svingdøra og forlot tiltalebenken. Igjen satt advokat Harald Stabell, som skal holde avslutningsprosedyre på vegne av sin klient i dag.

Stabell beklaget overfor dommerne og juryen, men kunne ikke forklare bakgrunnen for at Andersen måtte ut og ha legetilsyn.

- Lars-Erik Andersen orker ikke å være til stede av grunner han ikke vil si, eller jeg kan si noe om, sa hans forsvarer Harald Stabell da retten var satt.

Lars-Erik Andersen har hatt problemer med andre innsatte i Stavanger fengsel etter at han utpekte Kjell Alrich Schumann som raner og drapsmann i NOKAS-saken. Etter en episode i fengselet før jul, ble Andersen overflyttet til Ila landsfengsel. I retten har han flere ganger virket sliten og syk.

Lars-Erik Andersen nektet lenge for at han hadde noe med ranet i Stavanger å gjøre. Før behandlingen i lagmannsretten la han derimot kortene på bordet, og tilsto sin rolle i ranet. Samtidig fortalte han at Kjell Alrich Schumann var med på ranet, og skjøt politimannen Arne Sigve Klungland. Seinere tilsto Schumann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer