Sparket opp døra til tiltalebenken

NOKAS-tiltalte Lars-Erik Andersen orket ikke å være i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Andersen sleit fælt ved siden av sin advokat da retten ble samlet i morges. Plutselig reiste han seg, sparket opp svingdøra og forlot tiltalebenken. Igjen satt advokat Harald Stabell, som skal holde avslutningsprosedyre på vegne av sin klient i dag.

Stabell beklaget overfor dommerne og juryen, men kunne ikke forklare bakgrunnen for at Andersen måtte ut og ha legetilsyn.

- Lars-Erik Andersen orker ikke å være til stede av grunner han ikke vil si, eller jeg kan si noe om, sa hans forsvarer Harald Stabell da retten var satt.

Lars-Erik Andersen har hatt problemer med andre innsatte i Stavanger fengsel etter at han utpekte Kjell Alrich Schumann som raner og drapsmann i NOKAS-saken. Etter en episode i fengselet før jul, ble Andersen overflyttet til Ila landsfengsel. I retten har han flere ganger virket sliten og syk.

Lars-Erik Andersen nektet lenge for at han hadde noe med ranet i Stavanger å gjøre. Før behandlingen i lagmannsretten la han derimot kortene på bordet, og tilsto sin rolle i ranet. Samtidig fortalte han at Kjell Alrich Schumann var med på ranet, og skjøt politimannen Arne Sigve Klungland. Seinere tilsto Schumann.

Andersen kan vente seg lavere straff for å ha bidratt til å oppklare saken.

 GIKK: NOKAS-tiltalte Lars Erik Andersen. Foto: ERLING HÆGELAND
GIKK: NOKAS-tiltalte Lars Erik Andersen. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer