Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparket politimann stevner justisministeren

Politimannen som fikk sparken for uttalelser på Facebook, vil nå stevne justisminister Anders Anundsen (Frp) for å ha kneblet ham.

STEVNER ANUNDSEN: Eks-politimann Stein-Robin Kleven Bergh. Foto: Privat
STEVNER ANUNDSEN: Eks-politimann Stein-Robin Kleven Bergh. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere politimannen fra Eidskog, Stein-Robin Kleven Bergh, har nå engasjert John Christian Elden som advokat, skriver avisa Glåmdalen.

- Jeg kan bekrefte at det vil bli tatt ut stevning mot justisminister Anders Anundsen for knebling av Berghs ytringsfrihet som politimann og Frp-politiker, opplyser Elden til avisa.

Dahl ble først avskjediget for to og et halvt år siden etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) et «krapyl». Han fikk senere jobben tilbake, men ble så avskjediget på nytt etter nye ytringer på Facebook rettet mot Ap-nestleder Hadia Tajik.

Elden forklarer stevningen med at Justisdepartementet som ansvarlig arbeidsgiver må tåle Frp-politikk.

- Vi mener det ikke er avskjedsgrunn fra politiet at en politimann på fritiden engasjerer seg som politiker med friske fremskrittsmeninger, sier Elden til Glåmdalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram